ciamacz Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Cześć koledzy "po fachu". chciałem Was zapytać o Wasze sposoby malowania niewielkich wypukłych elementów. Np przewody na ścianie. Ręczne malowanie pędzelkiem jest niedokładne. Zakleić taśmą maskującą nie da rady, bo są za blisko siebie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Skala jaka? Może zetrzec na gładko i zrobic te przewody osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 pędzelkiem 000 - przy odrobinie wprawy daje się zrobić, niedokładnosci zawsze można wyrównać washem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciamacz Napisano 9 Lutego 2013 Autor Share Napisano 9 Lutego 2013 Skala 1:48. Na robienie osobno mam za mało czasu/chęci/umiejętności. Na razie dochodzę do etapu weatheringu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 Może spróbuj pomalować je na kolor bazowy (taki jak potrzebujesz), następnie kolor ściany i papierek w ruch po przewodach. Powinny się odsłonić i uzyskasz widok swoich przewodów. Ja raczej preferuję technikę taką jak podał Ci Andrzej_LK. Wybór należy do Ciebie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 9 Lutego 2013 Share Napisano 9 Lutego 2013 1:48 i masz problem z pomalowaniem kabli. Krucho będzie gdy będziesz chciał złożyc coś mniejszego lub bardziej skomplikowanego. Trening czyni mistrza. Kup sobie pędzle 0, 00, 000, 0000 i 00000 i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciamacz Napisano 16 Lutego 2013 Autor Share Napisano 16 Lutego 2013 Właśnie małe elementy jak wyposażenie kabiny czy pomalowanie ludzików idzie łatwiej. Tutaj jak muszę pomalować sporo kabla to jest to praca na tyle monotonna, że robi się mało dokładna. Spodobał mi się motyw hemiego Może spróbuj pomalować je na kolor bazowy (taki jak potrzebujesz), następnie kolor ściany i papierek w ruch po przewodach. Powinny się odsłonić i uzyskasz widok swoich przewodów. . Tylko pytanie jak malować, żeby potem nie zetrzeć obu kolorów . Kable emaliami ściany akrylami? Tylko że mam same emalie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Tylko pytanie jak malować, żeby potem nie zetrzeć obu kolorów . Kable emaliami ściany akrylami? Tylko że mam same emalie Pomaluj jednym kolorem, zostaw żeby porządnie wyschło, pomaluj drugim kolorem, i gdy ten będzie już suchy weź kawałek papieru ściernego (1000 powinien być ok) i na mokro delikatnie po kablach. Przedewszystkim pomaluj też podkładem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi