mati13u Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Witam Kolegów Modelarzy Zakupiłem w ostatnim czasie model polskiego samolotu: Lublin R.XIII na pływakach Mirage hobby. Poszukuje planów tego samolotu. Wszystkie uwagi którymi mogą się podzielić ze mną modelarze na temat tego zestawu są mile widziane Jeżeli umieściłem post w złym dziale to proszę admina o przeniesienie. Ave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 Hej! W zeszytach "Militaria" nr 1 poświęconemu właśnie Lublinowi są jakieś rysunki. Do szukania raczej na aukcjach. W Polskich Konstrukcjach Lotniczych też coś by się znalazło. Może w którymś numerze Modelarza :roll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 14 Lutego 2013 Share Napisano 14 Lutego 2013 W AERO-Technika Lotnicza też był numer poświęcony Lublinowi - ustalę który i powiadomię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati13u Napisano 15 Lutego 2013 Autor Share Napisano 15 Lutego 2013 Dziękuje za Informacje Będę polował na podane pisma Wiedzą może Panowie-Koledzy czy do tego zestawu istnieją waloryzacje(przepraszam że nie w temacie)? Ave Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 O jakości planów za wiele nie powiem, bo nie analizowałem ich nazbyt szczegółowo. Dla porządku tylko wskażę, że jeśli chodzi o AERO TL to był to nr 10-12/1990, warto obejrzeć nawet jeśli nie dla planów to dla informacji i innych rysunków, względnie analizy porównawczej. Nadto rysunki Lublina (w tym pływakowego) masz w I tomie Polskich Konstrukcji Lotniczych. A model i jego budowę chętnie zobaczę, bo to temat rzadki i wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salsa Napisano 15 Lutego 2013 Share Napisano 15 Lutego 2013 http://www.airwar.ru/other/draw/rxiiiatl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 Jakaś tam walorka jest. Blaszka Parta do Lublina. Ardpol ma w ofercie dziewięciocylindrowego Whirlwinda J5, nie wiem czy na 100% pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi