mati13u Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 Witam Kolegów Modelarzy Zakupiłem w ostatnim czasie model polskiego samolotu: Lublin R.XIII na pływakach Mirage hobby. Poszukuje planów tego samolotu. Wszystkie uwagi którymi mogą się podzielić ze mną modelarze na temat tego zestawu są mile widziane Jeżeli umieściłem post w złym dziale to proszę admina o przeniesienie. Ave Cytuj
Piotrek.S. Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 Hej! W zeszytach "Militaria" nr 1 poświęconemu właśnie Lublinowi są jakieś rysunki. Do szukania raczej na aukcjach. W Polskich Konstrukcjach Lotniczych też coś by się znalazło. Może w którymś numerze Modelarza :roll Cytuj
Mikolaj75 Napisano 14 Lutego 2013 Napisano 14 Lutego 2013 W AERO-Technika Lotnicza też był numer poświęcony Lublinowi - ustalę który i powiadomię Cytuj
mati13u Napisano 15 Lutego 2013 Autor Napisano 15 Lutego 2013 Dziękuje za Informacje Będę polował na podane pisma Wiedzą może Panowie-Koledzy czy do tego zestawu istnieją waloryzacje(przepraszam że nie w temacie)? Ave Cytuj
Mikolaj75 Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 O jakości planów za wiele nie powiem, bo nie analizowałem ich nazbyt szczegółowo. Dla porządku tylko wskażę, że jeśli chodzi o AERO TL to był to nr 10-12/1990, warto obejrzeć nawet jeśli nie dla planów to dla informacji i innych rysunków, względnie analizy porównawczej. Nadto rysunki Lublina (w tym pływakowego) masz w I tomie Polskich Konstrukcji Lotniczych. A model i jego budowę chętnie zobaczę, bo to temat rzadki i wdzięczny Cytuj
salsa Napisano 15 Lutego 2013 Napisano 15 Lutego 2013 http://www.airwar.ru/other/draw/rxiiiatl.html Cytuj
Piotrek.S. Napisano 18 Lutego 2013 Napisano 18 Lutego 2013 Jakaś tam walorka jest. Blaszka Parta do Lublina. Ardpol ma w ofercie dziewięciocylindrowego Whirlwinda J5, nie wiem czy na 100% pasuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi