Echel Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Witam, ostatnio w ramach przerwy świątecznej, zbudowałem taką oto scenkę Chciałem coś dynamicznego i skleciłem to co poniżej:) mam nadzieje że się będzie podobać Meble, książki podstawka, właściwie wszystko po za figurkami to home made:) problem był ze schodami, a raczej z barierkami (czy też filarami) - są to łuski z kbksu, do których wkładałem słomkę do napojów i przycinałem pod odpowiednim kontem figurki wiem że nie najpiekniejsze ale jakoś nigdy nie mogę sobie z nimi dać rady Pozdrawiam i miłego oglądania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Witam! Ciekawa scenka, ale ten płomień z lufy to raczej nietrafiony pomysł, no chyba że soldat strzela ze ślepaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 16 Lutego 2013 Share Napisano 16 Lutego 2013 Fajne podoba mi się, płomień jak płomień z tym jest różnie. Nie podoba mi się jedynie kolorek owego płomienia, daj coś żywego, ostry czerwony, żółty , biały. A to obecne wygląda jakby gość strzelał z zardzewiałego karabinu i przeczyszczał go Fajna Diorma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Scenka ciekawa jednak kolor mundurów nie odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Lutego 2013 Share Napisano 17 Lutego 2013 Właśnie, te mundury... Poza tym bardzo ładna kompozycja i pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echel Napisano 17 Lutego 2013 Autor Share Napisano 17 Lutego 2013 Tzn dlaczego kolory mundurów nie tak? dokładnie co jest źle? jakie powinny być odpowiednie kolory jak na ten rok? z góry dzięki za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 A ja się przyczepię do zdjęć - za ciemne. Bardzo ciekawy pomysł na scenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 18 Lutego 2013 Share Napisano 18 Lutego 2013 A jakie konkretnie oddziały się bronią? WH? Oddziały piesze Luftwaffe? SS? Inne? Zieleń spodni zbyt soczysta, pod koniec wojny mundury były robione z gorszych materiałów, porównaj swoje z kolorem np. 224 Humbrola, polecanym podobno na mundury WH. jeśli to nie oddziały spieszone Luftwaffe, to bluzy powinny mieć inny kolor, na pewno nie szary. Ale bez odpowiedzi na wyżej postawione pytanie to trudno sądzić na 100%. niech mnie ktoś bardziej obeznany w temacie poprawi, może Kamil? Aha, poszukaj strony pod adresem zaczynającym się od mp44. na pewno Ci pomoże z malowaniem innych figurek Niemców z II WŚ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Powiem tak. Pomysł na wykonie scenki - fajny, wykonanie schodów, regału i podłogi fajne. Figurki - tragedia. Kolory mundurów nie takie. Nie wiem co ma na głowie ten strzelający z pepeszy, bo na hełm w kamo to mi to nie za bardzo wygląda. Za duże plamy. Ten dym usuń bo psuje całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi