tombie01 Napisano 2 Kwietnia 2013 Share Napisano 2 Kwietnia 2013 dokładnie tak ,schemat był z tyłu pudła no to przycieli koszty ponieważ nie ma, z boku pudełka są tylko rzuty prawej i lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Tomek ja z tego zestawu robiłem,masz tu tez schemat http://www.mojehobby.pl/products/Spitfire-LF.IXE-WWII-Soviet-Air-Force-Fighter.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 dokładnie to ten zestaw schematu brak - chyba że w ICM-ie doszli do wniosku że Spit na tyle popularny że wszyscy mają juz szblony to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Spit na tyle popularny że wszyscy mają juz szblony No i słusznie. Brytyjskie malowanie było zestandaryzowane, występujące w dwóch lustrzanych wariantach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 ale jak by nie było pierwszy raz w życiu zakupiłem model bez szablonu malowania przyznacie chyba, że to dziwne - zwłaszcza że co poniektórzy w tym samym zestawie dostali szablon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Tombie - to znaczy jedynie, że wchodzisz na wyższe poziomy - szablony i instrukcje stają się w pewnym momencie zbędne, nadto człek sobie uświadamia, że bardzo często zawierają błędy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 witaj Mikołaj - nie wiem czy czytałeś powyżej moje pytanie ale Spit przecież miał masę oznaczeń i wypisanych procedur na kadłubie (podejrzewam że to brak dokumentacji) czy Rosyjski ma tego wszystkiego nie mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Rozumiem, że pytasz o napisy eksploatacyjne? Na to pytanie wielu kolegów będzie umiało lepiej odpowiedzieć. Nie dysponuję dostatecznie bogatym materiałem aby coś tu wyraźnie stwierdzić. Przupuszczam natomiast, że Spity dostarczane w standardowym malowaniu winny te napisy mieć - fotografie, które mam nie pozwalają tego jednak ustalić. Poza tym uważam, że szablon na pudełku ma raczej niewielką przydatność do rozstrzygania tego rodzaju kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi