filipsg Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Witam! Ostatnio na warsztat wrzuciłem tego staruszka Tamki. Sklejony do stanu na zdjęciach w trzy godziny, no ale części spasowane nieźle nie licząc styku wanny kadłuba i góry z przodu. Tak wygląda po nałożeniu pierwszej warstwy XF-63 i wyszpachlowaniu frontu: Planuję postawić go na jakiejś małej, może bezludnej podstaweczce. I tu moja prośba: czy ktoś mógłby pomóc mi znaleźć jakieś wersje oznaczeń dla szarej F-ki? Na razie planuję wariant jaki proponuje Italeri w swojej F-ce 1:72 (Charków 1943) ale może znajdzie się coś ciekawszego. Z góry dzięki za wszelką pomoc i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 A reflektory będziesz malował na srebno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Najpewniej tak, nie mam narzędzi żeby je drążyć itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lutego 2013 Share Napisano 19 Lutego 2013 Nie wiem jak tam Twoje możliwości finansowe, ale ta lufa zestawowa to porażka. Gąsienice z pudła czy jakieś inne planujesz. Szkoda że nie ruszam lamp. Kiedyś też kleilem ten zestaw. Będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 19 Lutego 2013 Autor Share Napisano 19 Lutego 2013 Wymieniam lufy i MG i być może KwK. Gąski na razie planuję zestawowe, choć te ruchome Bronco kuszą, oj kuszą... Lampy może postaram się jakimiś chałupniczymi metodami opróżnić i zalać wikolem(?) Czytam właśnie Twoją relację nad tą dwójeczką (swoją drogą piękny model, a warsztat na pewno posłuży mi pomocą) i zastanawiam się co zrobić z tą osłoną tłumika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Dzięki, staram się jak mogę. Fajnie ze decydujesz się na zmiany. Co do gąsienic Bronko to ich ruchoma strona polegała na tym że rozpadały się przy każdym mocniejszym dotyku. Skończyły potraktowane klejem i teraz się już nie ruszają. Nie chciałem do tak starego modelu inwestować w friule. Co się tyczy wikolu to przetestuj go najpierw na czymś. Nie wiem czy przy większej ilosci nie pozostaje mleczny zamiast przezroczysty. Blachę dostałem od Grzeska, ale można spróbować wystrugać z puszki po piwie i nawiercić otworki. Zawsze będzie lepsza taka niż to co jest teraz. W ostateczności może jej nie być bo np. urwała się w czasie użytkowania. Tak czy siak to co jest zaproponowane przez Tamiya musi zostać zeszlifowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Rozumiem, czyli są tak bardzo ruchome jak Magic Tracki są magiczne Te bronco magiczne też są, bo jakoś magicznie zniknęły ze wszystkich sklepów i nie mogę ich znaleźć... Malowanie i oznaczenia wzorowane na takich. Wzorowane, bo powiem szczerze że postanowiłem zrobić te oznaczenia raczej na luzie i popuścić wodze fantazji w kwestii ekwipunku czy numerów na maszynie. Mam nadzieję że nie traktujecie tego jak jakiejś herezji Lufy już zamówione i pewnie w przyszłym tygodniu przyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Witam po ,,małej" przerwie! Gąsek jak nie było tak nie ma i najpewniej będę musiał zostawić te zestawowe, ale lufy doszły i już zamontowane: Koła też już wstępnie gotowe. Malowane od ręki więc nie jest idealnie, ale na szczęście błotko na podstawce to zakryje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Marca 2013 Share Napisano 24 Marca 2013 A ta lufa od mg nie za długa ? Koła też już wstępnie gotowe. Malowane od ręki więc nie jest idealnie, ale na szczęście błotko na podstawce to zakryje Malowanie od ręki to nie tłumaczenie, nie przyłożyłeś się i tyle, ale błoto lekarstwem na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 24 Marca 2013 Autor Share Napisano 24 Marca 2013 Malowanie od ręki to nie tłumaczenie, nie przyłożyłeś się i tyle, ale błoto lekarstwem na wszystko Cholera, rozgryzłeś mnie A błotka będzie duuużo, bo trzeba jeszcze od tych paskudnych gąsek uwagę odwrócić Co do MG...nie wiem, nie znam się Chociaż faktycznie na zdjęciach wyraźnie widać, że km to nawet mniej niż połowa długości KwK 30, więc chyba będę musiał zainwestować w debondera czy inną podobną miksturkę i wsadzić lufę głębiej. Dzięki za spostrzeżenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Osłonę tłumika możesz wykonać z blaszek perforowanych Aber'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi