MWALLO Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam!! Model Dragona prosto z pudła -malowany akrylami Vallejo oraz farbami olejnymi dla plastyków. Edytowane 10 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Te kurzenie od spodu IMHO dziwne, odpryski też średnio mi się podobają. Kształtem i rozmieszczeniem niby ok, ale jakby mniejsze jeszcze były... Rdza na rurach za "gruba" mogłeś też kolor złamać jakąś pastelą. Jakiś brązowy wash by się przydał w gąski. Siatek na grile w zestawie nie było? Pozatym model jak najbardziej ładny, w Twoim stylu można powiedzieć ;) Ogólnie mi sie podoba, choć kilka rzeczy zrobiłbym inaczej ;) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Fajny modelik Tylko zastanawia mnie, co robią na tyle te wielgaśne śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Modelik ładny, ale przesadziłeś z tą rdzą, po za tym jak dla mnie wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Witam, taki trochę plastyczno-cukierkowy I to mi się w nim podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Nie jestem specjalistą od pancerki ale jak na moje oko to odrapania są w dosyć nienaturalnych miejscach. Czy nie powinno ich być np na tych elementach z przodu oraz na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Dziękuje za zainteresowanie Robie modele metodą artystyczną i skupiam się głównie na tym żeby model był efektowny i klient go kupił-model napewno robi wrażenie-prosze mi wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonak Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Hej, Siatek na grile w zestawie nie było? To Initial - nie koniecznie musiał je posiadać ;) Tylko zastanawia mnie, co robią na tyle te wielgaśne śruby :Question: To nie śruby, tylko pokrywy wlewów paliwa i cieczy chłodzącej. Model całkiem ciekawy - ale odpryski są przesadzone; kurzenie też jest trochę nieracjonalne. Pozdrawiam, MJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 22 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) He,he może i przesadzone te odpryski i kurzenie, ale mają robić efekt na kliencie-wciąż się uczę pozdrawiam Edytowane 10 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Wygląda trochę jak z komiksu i te tłumiki, widać brązowy glutek z farby, ale tak to fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 26 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2007 widać brązowy glutek z farby. Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Model ok tylko te odpryski przeszkadzają wyglądają strasznie sztucznie tak jakby były malowane ręka układają sie w długie paski, dodaj ich więcej rozmieszczonych nieregularnie. Przydał by się jeszcze jakiś wash brązowy albo z umbry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 Model ogólnie na wieeelki plus. Jedynie zadrapania na wieży na numerach bocznych wyglądają słabo troche :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 (edytowane) Przydał by się jeszcze jakiś wash brązowy albo z umbry Akurat na modelu jest tyle washa z róznych mieszanek, że nie trzeba mu nic więcej. Edytowane 10 Października 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 No ta rdza na tłumikach wygląda jak farba olejna, ale to tylko moja opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Zauważyłem, że nie docisnąłeś gąsienic do górnych krawędzi kół. Prawdopodobnie "zęby" ogniw nie weszły między koła. A powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur Napisano 28 Sierpnia 2007 Share Napisano 28 Sierpnia 2007 Każdy kto podejmuje sie budowy Tygrysa robi go na swój sposob jedni powielaja historyczne schematy kamuflarzu przezco ich maszyny wygladaja realistycznie inni robia malowanie całkowicie "po swojemu" i wkladaja w model wlasne pomysły i inwencje twórczą nie wszystkim sie to podoba (i nie musi tak naprawde) Ja uważam ze model jest świetnie pomalowany od strony technicznej jednak sam dobor kolorów jest troche niezabardzo z tyłu jest ostra rdza a na pancerzu i kołach za jasny kolor troche to niewspółgra ale sam model oceniam bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradgb Napisano 4 Września 2007 Share Napisano 4 Września 2007 Dla mnie model wygląda super ! Mam jednak pytanie : 1.) czy zakurzenie błotników to efekt areografu czy suchych pasteli - i jak generalnie zostało to wykonane. 2.) jak wykonane są rdzawe plamy na całym pojeździe ? (czy jest to znów efek suchych pasteli czy po prostu rozlana farba wytarta wacikiem ?) Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 Mam jednak pytanie : 1.) czy zakurzenie błotników to efekt areografu czy suchych pasteli - i jak generalnie zostało to wykonane. 2.) jak wykonane są rdzawe plamy na całym pojeździe ? (czy jest to znów efek suchych pasteli czy po prostu rozlana farba wytarta wacikiem ?) 1.Kurzenie wkonalem aerografem 2.Rdza to farba olejna dla plastyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi