johny Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Jest to moja pierwsza relacja na tym forum i mój pierwszy model z plastiku. Tym modelem jest Messerschmitt Bf 109G-14 z Intechu w skali 1:72.Jestem początkującym modelarzem prosze w razie gdy bym coś źle robił naprowadzać mnie na lepszą drogę w klejeniu plastikowych modeli. Tak prezentują się Skrzydła. Tak druga Strona. Oto kadłub pomalowany podkładem w porównaniu z 5 groszówką. Części od modelu Kadłub i skrzydła razem. Oraz Kabina. Następną porcję relacji postaram się dodac jutro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Po co malowałeś, jeżeli czeka Cię jeszcze szlifowanie części i kadłuba i skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Ciekawe podejście do tematu…… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 No widać, że to Twój pierwszy model. Nie maluj osobno części skoro nie skleiłeś modelu. Nie wiem kto Ci tak doradził Najpierw sklej całość, a dopiero potem pomaluj, bo w przeciwnym razie z tych modeli nic Ci nie wyjdzie. Wiadomo, że drobne części typu śmigło, podwozie malujesz juz osobno. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Nie wiem kto Ci tak doradził Dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 Na początek (choć widzę, że częściowo już "pozamiatane") przeglądnij forum w tym dziale i zobacz od czego zaczynają inni (czyt. bardziej doświadczeni) modelarze. I nie zaczynaj jak kolega z tego wątku: relacja z budowy modelu by msegen.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 22 Sierpnia 2007 Share Napisano 22 Sierpnia 2007 (edytowane) skasować Edytowane 24 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Wczoraj i dzisiaj popracowałem na mesiem nie wyszedł mi tak jak chciałem no ale zacząłem relację więc musze ją skonczyć . Kadłub wraz ze skrzydłami. I jescze raz z innego ujęcia. Niewyszło mi malowanie na górnej części kadłuba. Tak wygląda druga strona modelu. Model wraz z nie ukończonym śmigłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 23 Sierpnia 2007 Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Johny prawdę powiedziawszy, to tych błędów niewiele popełniłeś jak na pierwszy plastikowy , sklejany przez Ciebie model. Winić należy tu bardziej tych którzy Ci poradzili jak go budować niż Ciebie. Grześ ma rację, na tym forum więcej się dowiesz o modelarstwie niż od ,,dobrych wujków''. Przejrzyj dokładnie relacje z budowy. Kamilku Majek i ja jesteśmy bardziej domyślni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 23 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2007 Ja sam podjąłem się tej relacji nikt z tak zwanych wujków mi nie poradził jak budować modele bo ich o to nieprosiłem ale przejze forum w poszukiwaniu lepszych od moich technik modelarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Witam kolejny dzień relacji model dzisiaj został pomalowany w tak zwane łatki nie wyszły mi dobrze no ale mówi się trudno oto fotki: Oto własnie one. Druga strona. Widok lotu ptaka. Z innego ujecia Jutro wstawie nowe fotki mam nadzieje ze go jutro skoncze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) skasować Edytowane 24 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Przydały by się lepsze fotki , ale komórką trudno zrobić lepsze……. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Dodaje kolejne zdjęcia oto one: Kółko Usterzenie tylne Druga strona modelu kalkomania lekko sie porwała i nie stety zle to wygłada Ta strona wyglada lepiej No i model gotowy do lotu na... szafe. to juz koniec relacji mojego pierwsszego malowanego modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Koniec? A owiewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Po co owiewka pilot założy gogle i będzie śmigał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grześ1541804924 Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Witam, moje zdanie znasz wypowiadać się nie będę... Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Johny kolega Grzes dobrze ci wszystko napisał!! Poprzeglądaj troche forum , poczytaj posty i wyciąg wnioski. Możesz tez do kogoś napisać PW napewno ktoś ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 No, poczatek juz masz za soba. Zaczynasz jak wielu z nas. Kolejny model bedzie na pewno lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi