Jędrek Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 był taki czas kiedy natłukłem trochę figurek w skali 120mm, w większości były to wtedy najłatwiej osiągalne figurki HOFI (ale nie tylko), co by znów nie było, że czegoś na Modelwork nie pokazałem albo trzeba tego szukać po wątkach, przy okazji prezentacji paSCUDy postanowiłem wrzucić te starocie w jeden wątek (fotki i tak leżą na photobucket), większość (może poza samurajem, który będzie później) była malowana akrylami, o cieniowaniu olejami jeszcze wtedy nie słyszałem (znów będzie wyjątek – słoń), figurki robiłem dla własnej satysfakcji więc purystów historycznych proszę o wybaczenie pierwsza porcja: rzymski decurion drum major – kapelmistrz szkocki grecki hoplita perski Inmortal (miał dostać strzały w kołczanie – nie doczekał się) kobziarz szkocki (pierwsza niezbyt udana krata) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 kolejna porcja, zapomniałem dopisać, że ubaw dozwolony krzyżowiec szkocki spadochroniarz łucznik angielski rozbójnik (jedna z pierwszych i z moich ulubionych) angielski rycerz z sokołem niemiecki rycerz w zbroi samuraj (wspomiany samuraj malowany jeszcze humbrolami) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 trzecia porcja rzymski trybun łączniczka z Powstania Warszawskiego piastowski woj rzymianin z Celtem Celt kozak (kolejna z moich ulubionych figurek) Montgomery c.d.n. Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 coś jako przestroga jakich figurek nie należy kupować czyli potworki z CIFI Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 No kolego to sporo ich posiadasz Wszystkie bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 znalazło się też coś milszego dla oka czyli kobitki Marlyn Monroe strażniczka haremu czerwonoskóra (bez miniaturek) KLIK 1, KLIK 2, KLIK 3, KLIK 4, KLIK 5, KLIK 6 Memphis belle KLIK 1, KLIK 2, KLIK 3 i na koniec tego postu taka mała własna wariacja fantasy (połączenie różnych zestawów) - królowa ze smokiem c.d.n. (jeszcze jeden odcinek ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2007 na koniec dwie prace, które lubię piraci słoń bojowy - najcięższy (dosłownie) projekt w mojej dotychczasowej modelarskiej karierze to by było na tyle Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 znalazło się też coś milszego dla oka Mmmmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Cicha woda brzegi rwie .... Kurde Jedrus normalnie mnie zaskakujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Tak jak okonek napisal + Verlindenki wygladaja naj... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Sierpnia 2007 Share Napisano 24 Sierpnia 2007 Figurki poprostu są kapitalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 25 Sierpnia 2007 Share Napisano 25 Sierpnia 2007 zapomniałem dopisać, że ubaw dozwolony Hahaha dobry żart Figureczki świetne, zwłaszcza panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2007 dzięki Panowie tak gwoli uzupełnienia gdyby komuś spodobała się, któraś z figurek, podaję producentów: HoFi - wszystkie figurki z dwóch pierwszych postów, rzymski trybun i kobitki za wyjątkiem tej ze smokiem (Actramac, smok Mithrill) Verlinden - śmierć Celta, piraci, słoń (Mughul India War Elephant) S-Model - woj, łącznika AK z Powstania Warszawskiego Legends And Lore - kozak (Russian Cossack Cheftain 1648), Montgomery Amati - celt Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2007 dla tych którym podobały się kobitki tytułem uzupełnienia ze staroci jeszcze jedna pani, tym razem w mniejszej skali 54mm (nie będę dla niej zakładał osobnego tematu) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawid R. Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Ładne modele podobają mi sie i to akurat w moim stylu . A szczególnie ten spartanin jest najlepszy. Pozdr.Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 nie ma co...super kobitki najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 16 Września 2007 Share Napisano 16 Września 2007 superanckie te figurki. Chciałbym się tylko dowiedzieć, w jaki sposób namalowałeś na uniformie samuraja te wzorki. jakimi farbami i jaką techniką że są takie łądne i równe. ja próbowałem malować na figurce którą posiadam i chyba wykompie go w jakimś krecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Września 2007 Autor Share Napisano 16 Września 2007 dzięki za dobre słowa, skłaniają mnie ku temu by sięgnąć wkrótce po jakąś figurkę i przypomnieć sobie jak to było Chciałbym się tylko dowiedzieć, w jaki sposób namalowałeś na uniformie samuraja te wzorki. jakimi farbami i jaką techniką samuraj był bodajże ostatnią figurką pomalowaną humbrolami, specjalnej techniki nie ma tu żadnej, po prostu cieniutki pędzelek i mozolne malowanie wzorków - mi osobiście tak do końca się one nie podobają, malowałem je od ręki "na oko" i przez to mam trochę do zarzucenia do własnej pracy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi