Mirek66 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Witam . Zacząłem składać modelik rydwanu , zawartości pudełka nie pokazuje gdyż jest ona ogólnie dostępna w sieci . Podwozie złożyło się wzorcowo , plastik jak dla mnie trochę przy miękki i musiałem rozeprzeć lekko wannę aby dopasować górę . Na razie to tyle jak zwykle wszelkie uwagi mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Nie mogłeś się doczekać zakońćzenia mojej Merkavy wziąłęś się za produkcję własnej ? Powodzenia będę bacznie obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 2 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2013 Witam . W zasadzie to już cały złożony pozostało jeszcze powkładać piny w gąski ale to wolnym czasem Janusz tak jak ci pisałem podwozie w 3 jest już poprawne . Ocena moja modelu po sklejeniu go jest pozytywna chociaż producent według mnie nie przyłożył się równomiernie do odtworzenia wszystkich detali np: lufa według mnie ma słabo odwzorowane obejmy osłony termicznej ,wymieniłem na paski s plastiku i obejmy z blaszki oraz druciki imitujące śruby . kosze są też słabym elementem tego modelu trochę podrasowałem , FN-y są bardzo ładne ale już skrzynki amunicyjne raczej cienki , wymieniłem na Legenda , przy resorach dorobiłem szekle z łańcuszka nie całkiem cacy le lepsze takie jak wcale , potykacze dorobiłem w całości i to tyle . Jak wam się podoba model oceńcie sami , ma parę baboli merytorycznych ale tak jak inne modele i poprawianie ich według mnie niem sensu Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Dzięki Januszu , na razie magazyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Bardzo ładnie i czysto, aż żal malować powiedz mi Mirku czy te wszystkie blaszki (na koszach, łańcuchy z kulkami na wieży) są w pudełku? czy dokupywałeś, no i najważniejsze jak odwzorowanie warstwy anty poślizgowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Blaszki wszystkie sa w komplecie oraz kulki ,zamieniłem tylko łańcuszek na Legenda gdyż jest drobniejszy oraz dorobiłem okapy nad wlotami powietrza . Co do faktury jest według mnie za delikatna ale myślę iż przy pomocy washa do mi się ja w miarę przyzwoicie wyciągnąć Janusz z tym magazynem to masz rację dzisiaj zacząłem składać takie coś http://www.the-blueprints.com/blueprints-depot/weapons/weapons/matterhorn-17cm-kanone-18.png i mało miejsca mi się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Aha , do końca tygodnia Jutro założę wątek to zobaczysz jaki kolosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 strasznie mi się podoba twoja praca ! Sam się zastanawiam nad kupnem jakiejś merkavy . waham się nad tróją i czwórką z HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Jak trójka to tylko Meng, czwórka też moim zdaniem lepsza z Academy, no chyba, ze chcesz się bawić w przerabianie zawieszenia i kół napędowych w Hobby Boss'ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Bartek dobrze prawi. Nie bierz Robert do siebie tego co napiszę, ale wielu już było ludzi chcących zmierzyć się z Rydwanami. To temat najtrudniejszy ze współczesnej pancerki. Oczywiście będziemy cieszyć się jeżeli zaczniesz coś montować, ale też nie zdziwimy się jak do budowy/relacji nie dojdzie. I nie będziemy mieć o to żalu do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Ładny model Pomalowanie tego, to już chyba nie lada wyzwanie heheh ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert C Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Jak trójka to tylko Meng, czwórka też moim zdaniem lepsza z Academy, no chyba, ze chcesz się bawić w przerabianie zawieszenia i kół napędowych w Hobby Boss'ie. Bartek dobrze prawi. Nie bierz Robert do siebie tego co napiszę, ale wielu już było ludzi chcących zmierzyć się z Rydwanami. To temat najtrudniejszy ze współczesnej pancerki. Oczywiście będziemy cieszyć się jeżeli zaczniesz coś montować, ale też nie zdziwimy się jak do budowy/relacji nie dojdzie. I nie będziemy mieć o to żalu do Ciebie. Po przejrzeniu kilku warsztatów i porównaniu moich możliwości z zamiarem osiągnięcia przynajmniej podobnego efektu wywnioskowałem że sobie na razie odpuszczę . Najpierw skończę to co mam na warsztacie (+ nowy Stug IV dragona w pudle) to wezmę się za challengera albo duńskiego leosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Września 2013 Autor Share Napisano 13 Września 2013 Witam , jakoś udało mi się również wymalować rydwanik Do malowania użyłem farbki Lifecolor z zestawu z pigmentami . Kolorek zielony na skrzynkach jest ciemniejszy coś mnie aparat oszukał Gdy kalki sobie wyschną zabiorę się za olej owanie , jak mi wyjdzie zobaczymy na pewno pokaże . Wszelkie opinie oraz sugestie mile widziane . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 28 Października 2013 Autor Share Napisano 28 Października 2013 Witam , sorki za brak relacji z następnych etapów prac przy modelu ale jakoś tak wyszło że chcę pokończyć to co zacząłem . Obiecuję poprawę przy budowie Chelly 2 . Na razie to tak wygląda ; Na więcej fotek zapraszam do galerii . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi