Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Niedawno go skleiłem, ma kilka niedociągnięć, które postaram się poprawić. Później dodam także przewody ciśnieniowe. Miłego oglądania.

cad1d4427fef758em.jpg

2160158a52bf274fm.jpg

eb491f6608f60c78m.jpg

b91e51e525b7c6e3m.jpg5355744146ff8bf4m.jpg

Napisano

Wydaje mi się albo podczas malowania kierunków rozpędziłeś się i zamalowałeś reflektory

Napisano

Też bedę za jakiś czas sklejał tą naczepę, ale chyba do ciągnika Volvo #3821 (wersja 2 - uproszczone kalki - takie paski zamiast tych kwiatów), zaś w tej naczepie nie pasuje mi ta tylna kalkomania na drzwiach - chyba z niej zrezygnuję. A jeśli nie, to rozetnę ją na pół (na łączeniu drzwi). Nawet na pudełku tego modelu (ori z Italeri), jest beznadziejnie nałożona.

Poza tym, Twój zestaw prezentuje się ładnie, bo jest dobrany kolorystycznie. Niedociągnięcia będą coraz mniejsze z upływem czasu i modeli. Czy dużo kłopotów sprawiło malowanie tych klamr plandeki - robiłeś to "na żywca" czy z taśmą maskującą?

Acha, a tak wogóle, to ta naczepa dużo fajniej wygląda jako model po sklejeniu, niż jej rysunek na pudełku.

Pozdrawiam.

Napisano
Czy dużo kłopotów sprawiło malowanie tych klamr plandeki - robiłeś to "na żywca" czy z taśmą maskującą?

Klamry malowałem od ręki.

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
Napisano

Znów to samo ostatni post był w tym temacie Czw Wrz 20 2007 po co odkopywać stare tematy ? ehh..

Pozdrawiam,eKrystian

• 6 months later...
Napisano

Ja też mam dokładnie ten sam zestaw. Ten sam ciągnik i naczepa. Pisałeś o remoncie ciągnika. Jeśli jest z tej okazji założony nowy temat to daj namiar.

Napisano

Ładny modelik u mnie też taki stoi w takiej samej konfiguracji z tym że naczepa dwukolorowa.

A co do kieruków powinny być białe bo orginał ma żarówki pomarańczowe i stąd te "nienaturalne migacze"