Twitch Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam na moim kolejnym warsztacie Moja ulubiona niemiecka myśl techniczna a tym razem dwa wozy opancerzone Sd.Kfz 234/1 i Sd.Kfz. 234/3 przydzielane do jednostek zwiadowczych w dywizjach pancernych i dywizjach grenadierów pancernych a także jako pojazdy zastępcze do innych jednostek. Modele malowane parę tygodni temu farbami Tamiya oraz Vallejo. Nałożyłem już kalki ale leżąc teraz w łóżku z anginą zaczynam się zastanawiać czy nie dodać im kamuflaży... kwestia jeszcze nie rozstrzygnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja bym zostawił,bo ładnie wyglądają. Stummel dragona ? Nie podobają mi sie tylko wydechy - tzn faktura. Jak dla mnie zbyt mocna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Panierka na tłumikach mocno przesadzona. Kalka z tablicą na drugim modelu do wymiany lub mocnego zakrycia/przybrudzenia. Drugi model ma bardzo dziwną fakturę przedniego zderzaka. Na kanistrach trochę widać łączenie form. generalny efekt pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 A ja przyczepie się do oznakowania...tablice masz WH a godło należy do 18. Ochotnicza Dywizja Grenadierów pancernych SS "Horst Wessel"...i co teraz?? patrz: http://www.vaterland.pl/wykaz_dywizji_waffen_ss.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam Janusz. Co to jest? Schodzisz na łatwiznę? . Ściągnij kalki, przeszlifuj opony, wypiep... ten bezsensownie dyndający łańcuch i pomaluj je pięknie. Angina nie usprawiedliwia . Do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Chłopaki mają rację z tymi tłumikami. Jakim kolorem Tamki malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja bym zostawił,bo ładnie wyglądają. Stummel dragona ? Nie podobają mi sie tylko wydechy - tzn faktura. Jak dla mnie zbyt mocna . Co do producenta modeli to nie mam pojęcia... O wydechy możesz być spokojny też mi się nie podobają i w sumie to już są zdemontowane. Panierka na tłumikach mocno przesadzona. Kalka z tablicą na drugim modelu do wymiany lub mocnego zakrycia/przybrudzenia.Drugi model ma bardzo dziwną fakturę przedniego zderzaka. Na kanistrach trochę widać łączenie form. generalny efekt pozytywny. No właśnie co do tablicy to już jest problem bo nie mam na co wymienić a ręcznie na pewno nie będę jej poprawiał... czyli chyba kwestia jakoś to zakryć. Co do zderzaka sam się zastanawiam czemu tak jest ale nie mam pojęcia. Zaś kanistry są już zaszpachlowane... zdjęcia były robione jakieś dwa tygodnie temu a do aparatu mam teraz żaden dostęp więc jestem zdany na los. A ja przyczepie się do oznakowania...tablice masz WH a godło należy do 18. Ochotnicza Dywizja Grenadierów pancernych SS "Horst Wessel"...i co teraz?? patrz: http://www.vaterland.pl/wykaz_dywizji_waffen_ss.html No właśnie co teraz Witam Janusz. Co to jest? Schodzisz na łatwiznę? . Ściągnij kalki, przeszlifuj opony, wypiep... ten bezsensownie dyndający łańcuch i pomaluj je pięknie. Angina nie usprawiedliwia . Do roboty Kalki najprawdopodobniej zdejmę bo jednak widzi mi się na nich kamuflaż. opony są przyklejone na stałe ale postaram się je przeszlifować przed malowaniem... zaś łańcuch mi się podoba Chłopaki mają rację z tymi tłumikami. Jakim kolorem Tamki malowałeś? Ten ciemniejszy kolor to Tamiya XF-60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Kalki najprawdopodobniej zdejmę bo jednak widzi mi się na nich kamuflaż. opony są przyklejone na stałe ale postaram się je przeszlifować przed malowaniem... zaś łańcuch mi się podoba Janusz w "1" na zapasówce masz jakieś koszmarne zadziory. Usuń je. Łańcuch...- kwestia gustu. A kamuflaż zdecydowanie je ożywi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Kalki najprawdopodobniej zdejmę bo jednak widzi mi się na nich kamuflaż. opony są przyklejone na stałe ale postaram się je przeszlifować przed malowaniem... zaś łańcuch mi się podoba Janusz w "1" na zapasówce masz jakieś koszmarne zadziory. Usuń je. Łańcuch...- kwestia gustu. A kamuflaż zdecydowanie je ożywi. Wiem na tym zapasowy w pewnym momencie przykleił się łańcuch Najgorsze jest to że teraz już nie mam żadnego dostępu do aparatu i ciężko mi jest pokazywać aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Mam jakieś kalki ( w tym są tablice). Jeśli jesteś zainteresowany to w wolnej chwili zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja bym zostawił,bo ładnie wyglądają. Grzesiek co to za słodzenie. W tej chwili to baza wyjściowa do dalszego malowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Brałem pod uwagę to,że położone zostały już kalki. Kiedyś zdzierając kalkę na kubelwagenie firmowym płynem zeszła razem z farbą . Skoro kalki są błędne to można by dać na to kamo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 Grzechu wiesz ,że zmycie farby w razie "W" to żaden problem. Modele są bardzo ładnie sklejone, parę poprawek, nowy kamuflaż i będzie naprawdę git. Oczywiście decyzja należy do Janusza, ale dla mnie jest oczywista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 8 Kwietnia 2013 Share Napisano 8 Kwietnia 2013 No pewnie. Ja ostatnio nie mam szczęścia do mycia więc może temu taki defetyzm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Musisz zastanowić się nad jedną,z....cie ważną sprawą-co byś chciał w życiu robić?! a tak pomażnie to zostaje zmienić ci albo tablice albo przynależność dywizyjną..wybór należy do ciebie..W 251 zagona są tablice rejestracyjne i numereki( )do samodzielnego montażu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2013 Musisz zastanowić się nad jedną,z....cie ważną sprawą-co byś chciał w życiu robić?! a tak pomażnie to zostaje zmienić ci albo tablice albo przynależność dywizyjną..wybór należy do ciebie..W 251 zagona są tablice rejestracyjne i numereki( )do samodzielnego montażu.. Decyzja już podjęta będzie trochę poprawek będą inne malunki więc i sprawa z tablicami się rozwiąże... dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 No to dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 9 Kwietnia 2013 Share Napisano 9 Kwietnia 2013 No to dawaj! No to dawaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Jest pytanie... może ktoś miałby na zbyciu kalkę która mi brakuje żeby zrobić wszystko zgodnie z instrukcją dragonaj. Tak dokładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Mam podobną jak by coś to możesz przerobić.Może ktoś ma prawidłową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Mam podobną jak by coś to możesz przerobić.Może ktoś ma prawidłową. A jak ta twoja Grzesiek wygląda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) Poszukam..a na który pojazd chcesz ją zapodać? Edytowane 10 Kwietnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 23. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Poszukam..a na który pojazd chcesz ją zapodać? Do 234/3 będę się wzorował na tym schemacie z dragona. 23. Nie wydaje się żeby były jakieś trudności z przeróbką... poczekam jeszcze troszkę jak coś to będę zobowiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam. Janusz mam taką kalkę. Ma tylko na dachu tego pojazdu jakieś kółko z kreskami. Wystarczy odciąć i gotowe. Daj na PW namiary to Ci wyślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi