templess Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam. Moich zmagań z figurkami ciąg dalszy. Popiersie to wyrób firmy Beneito Miniatures. O ile części żywiczne były ok, to te z białego metalu to katastrofa. Moje wypociny; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziabik Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Po pierwsze -oczy do poprawki. Po drugie-odnoszę wrażenie,że wszelkie wypukłości,fałdy munduru (patrz np.kołnierzyk) powinny być jaśniejsze od wgłębień a u Ciebie wyszło odwrotnie.Wygląda mi to na przetarcie "suchym pędzlem",jeśli tak to trzeba było użyć jaśniejszego tonu koloru bazowego.Ogólnie-tak sobie ale zawsze można poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Dzięki Grzesiek za uwagi. Trenuje z tymi figurasami, ale ciężko idzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 całość nie jest zła ale oczy popraw koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2013 całość nie jest zła ale oczy popraw koniecznie. No niestety z malowanlem oczu całkowicie mi nie wychodzi. Będę musiał pooglądać tutoriale, bo nie wiem jak do tego podejść. templess napisał(a):te z białego metalu to katastrofa. ..takoż i malowanie.. I tak jest lepiej niż w poprzednich . Małymi kroczkami do przodu. Dzięki za uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Malowania się nie będę czepiał bo sam słabo umiem ALE: Czy każdy podwodniak na Ubocie, miał błony miedzy palcami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Witam. Malowania się nie będę czepiał bo sam słabo umiem ALE: Czy każdy podwodniak na Ubocie, miał błony miedzy palcami ? Właśnie dłonie między innymi były wykonane z białego metalu, o kŧórym wspomniałem. Odlew dłoni wyglądał jak żaba przywalona młotkiem. Ile się dało to wypiłowałem i oszlifowałem. Przy żywicy nie byłoby problemu. Błony wypiłowałem do momentu aż zacząłem przy okazji spiłowywać końce palców. Nie miałem na to pomysłu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Figurki to niejest moja mocna strona, ale oczka zdecydowanie do poprawy. Wygląda jakby miał zaćmę, jaskrę czy jak to się tam nazywa. O rączce już była mowa wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eruc13 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Hej, To chyba normalne że organizmy żywe z czasem aklimatyzują się do środowiska w którym przebywają. Może u pierwowzoru też były już błony między palcami? A oczy? Przy tym braku światła w podwodnych puszkach da się wytłumaczyć... Mnie się podobuje, to ten do kompletu ubootka, o którym opowiadałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Jak dla mnie to całość do "kreta" i od podstaw, ale może się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi