makinen Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Biłem się z myślami swoimi, biłem się z myślami Kubisza i po dłuższych debatach stanęło, że...miał być pojazd w wersji irackiej, ale ...po jeszcze dłuższych debatach stanęło na pojeździe amerykańskim w malowaniu NATO z dopancerzeniem w kolorze piaskowym. Mam swiadomość, że konfiguracja może być lekko SF, ale uparłem się na tego robota, a przecież, żeby oddać pełny realizm nie będę do niego dokupował Cougara . Z dodatków będzie sztywny hol, któy został z zestawu Legenda, czyli z tego: , oraz robot , który w skali 1:35 wygląda tak pojazd rzeczywisty Zestaw startowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz19992000 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Świetnie się zapowiada, będę obserwował kolejne etapy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 też gorąco kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Podowzie zmontowane i pomalowane. Jest wash i suchy pedzel. Pigmenty na końcu wraz z całością wanny podwozia. Do dorobienia tylna wyciagarka wraz z osłoną (o której Bronco zapomnaiało). Zdjęcie było, ale mi się nie wgrało . Wrzucę kolejnym razem. Wzorowałem się na tym podwoziu- bardzo mi się podoba i starałem się "wejść w klimat" wyszło tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Niewielka aktualizacja- wklejona deska rozdzielcza, pedały, dorobione kable pod deską przy kolumnie kierownicy(nie widać ich oczywiście ), osłony przeciwsłoneczne. Wstępnie zmontowany stolik RTV- czekam na jednostkę centralną BFT i klawiaturę do niej. Dojdzie jeszcze PLGR, czyli takie coś . Kolejne etapy to: - korekty malowania (blacha pod stolikiem) - tablica zegarów - tabliczki znamionowe - po otrzymaniu reszty elektroniki zabawa z kablami CDN obiecana wyciągarka z liną skręconą z drucików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Zabawy z wnętrzem ciąg dalszy. Coś jeszcze pewnie dorzucę, ale uważam, że jak na zamknięte wnętrze, to wystarczająco jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 29 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Dach z podsufitką złożony+ farba, suchy pędzel i pigment. Przy jednych otwartych drzwiach (może) niewiele, lub nic nie będzie widać, ale... wnętrze przed zamknięciem sylwetka ma się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Maja 2013 Autor Share Napisano 9 Maja 2013 Zabawy ciąg dalszy. Karoseria z podowziem na sucho złożona. Całość dostała bazowy zielony kolor H 117, a boki dopancerzenia MM 2136 (wymagana korekta szczegółów po powtórnym malowaniu). Zacząłem też zabawę z drzwiami w części zewnętrznej. Bronco w zestawie proponuje antenę BFT, ale nie daje możliwości zamontowania jej na podstawie po prawej części bagażnika, lub w obudowie na ramie przedniego okna. Została mi podstawa z M1151 Academy i ją wykorzystałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 Dodane opancerzenie nadkoli, oraz dorobiony przewód paliwowy idący pod opancerzeniem. Złożyłem też robota, wraz z dodaniem trzech kabelków i potraktowałem czarna farbą. Czeka na malowanie detali i resztę zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 potrzebuję pomocy w postaci informacji- czy Ktoś z Szanownych Kolegów jest mi w stanie wytłumaczyć sposób używania specifiku znajdującego się na zdjęciu z prawej strony, a mianowicie filtru? Zestaw jest do pojazdów NATO- wash i zacieki deszczowe są sprawą jasną dla mnie, ale filtra do tej pory nie używałem. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 W tym warsztacie używałem filtru z AK ale dla DAK. Możesz sobie zobaczyc jak wygląda róznica w kolorze przwed i po jego zastosowaniu. Ja filty zazwyczaj daję zaraz po pomalowaniu farbami ale przed sido. Filtr daje się tylko na powierzchnię matową (słyszałem też o używaniu półmatu) - inaczej może zachowywać się jak wash - będzie spływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Bazylms- dzięki za dobre chęci, ale...w jakim warsztacie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Sorki. Tak to jest jak się pisze posta na raty. Tutaj http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=28092&start=75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Może to się przyda http://www.forum.modelarstwo.org.pl/viewtopic.php?t=42166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Kub- dziękuję za kompendium wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 akcja przedstawia się następująco: - kamo ukończone z drobnymi korektami (chyba jeszcze okolice boków bagażnika i wanny mam do uzupełnienia). Chłodnicę pomaluję po sklejeniu podwozia z kadłubem. - wieża złożona, dorobiony joystick wraz z kablem, uchwyty pod shotgun'a, pomalowana i potraktowana sido dla miłosników przymiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Warsztatu dalej nie będzie. Miałem zamiar psiknąc matem w sprayu, w ręce wpadła mi puszka z czanym matem. Efekt możecie sobie wyobrazić. Mam dość modelarstwa na jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 O kurde...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Nie da się jakoś uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Kret ratowniczy nie wchodzi w rachubę z kilku powodów: - kret nie zmyje sprayu- próbowałem kiedyś na podwoziu - model był pokryty sido- tego kret też nie zmyje - szlag trafi cały środek, któego nie będę mógł pomalować, a rozklejanie modelu nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Co to był za specyfik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 MOTIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Po akcji "Szok i przerażenie" nastąpiła operacja "Restore Hope" Najbardziej dostała maska i wieża. Wymieniłem panel CIP i złożyłem nową wieżę- całe szczęście, że Bronco daje dwie obrotnice, a ja miałem w zapasie wieżę oGPK z M1151. Ma trochę grubsze ścianki niż Bronco, a tylna część została ze starej wieży. Tamta była nie do odratowania. Nakładanie kolejnych warst farby, nawet cienkich spowodowałoby zalanie śrub na powierzchni. Tak więc wieża nowa. Większość przemalowana- wyglądało to jak "odkurz" po malowaniu szablonu. Z powłoki malarskiej na masce nie jesetm jednak zadowolony, więc trzeba będzie to czymś zagracić- otwarty bagażnik sugeruje pojazd podczas postoju, więc jakieś manele tam poukładam. Z czego można zrobić kamizelkę wraz z uprzężą żeby wyglądałą "naturalnie"? np tak? całość po reanimacji i sido ma się następująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Kret ratowniczy nie wchodzi w rachubę z kilku powodów:- model był pokryty sido- tego kret też nie zmyje Do zmywania akryli jest cleanlux. Sido schodzi ładnie i do tego nie trzeba tego długotrwale moczyć, a wystarczy położyć na model papier nasączony tym specyfikiem i można ścierać farbę punktowo. Nie wiem jak to zareaguje na farbę w spreju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 ...tylko to nie były akryle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi