Kriston Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Witam Chciałem przedstawić swój kolejny model, jest to Waffentrager firmy Alan. Model wzbogacony lufą od RB. Kamuflaż to moja własna wizja tego pojazdu, myślę że nie wyszedł najgorzej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen75 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Gratulacje - dla mnie super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacper Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Bardzo fajny model,kamuflaż też bardzo fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patterson Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Niezła armata. Chyba trochę za luźne ma "kapcie". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr.Watson Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 Bardzo ładny model. Świetny kamo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jic Posted May 5, 2013 Share Posted May 5, 2013 rewelacja : ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriston Posted May 6, 2013 Author Share Posted May 6, 2013 Dziękuję za pozytywne komentarze, cieszę się że model się podoba, pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twitch Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Bardzo mi się podoba to co zrobiłeś z tym modelem Ale widzę że kolega też zdarł bandaże z kół wybacz ale musiałem to napisać widząc tą galerie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krisownia Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Wykonany czysto ale weathering/ślady ekspolatacji masz prawie zerowe, na poziomie gotowców robionych przez Dragona, to jest projekt w połowie pracy. Abstra:bip:ąc od tego modelu musisz popracować z glaze'ami/washami/filtrami no i pigmentami, do tego śmielszy drybrushing i będzie dobrze. P.S. Co to za pomysł z tymi bandażami ma to podstawy w faktach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumo Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Śliczny , ale czy aby napewno toto z boku to tyczki artyleryjskie czy chyba bardziej wycior ? . Ale skoro to "nierprawdziwek" to może i tak być. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriston Posted May 10, 2013 Author Share Posted May 10, 2013 Bardzo mi się podoba to co zrobiłeś z tym modelem Ale widzę że kolega też zdarł bandaże z kół wybacz ale musiałem to napisać widząc tą galerie. No właśnie nie zdążyłem zabrać głosu w tamtym wątku bo został usunięty a widziałem że toczyła się tam dyskusja na temat tych nieszczęsnych bandaży powiem tak: sugerowałem się zdjęciami które znalazłem w sieci tymi muzealnymi a także wykonanymi modelami przez innych modelarzy gdzie nie ma żadnych bandaży i koła są stalowe druga rzecz w zestawie były dwa komplety kół jedne z bandażami drugie bez i wybrałem te bez. Śliczny , ale czy aby napewno toto z boku to tyczki artyleryjskie czy chyba bardziej wycior ? . Ale skoro to "nierprawdziwek" to może i tak być. co do tyczek jedni malują je tak inni jako wycior nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wykonany czysto ale weathering/ślady ekspolatacji masz prawie zerowe, na poziomie gotowców robionych przez Dragona, to jest projekt w połowie pracy. Abstra:bip:ąc od tego modelu musisz popracować z glaze'ami/washami/filtrami no i pigmentami, do tego śmielszy drybrushing i będzie dobrze. nad tymi wszystkimi technikami pracuję nie mam jeszcze dużego doświadczenia w brudzeniu modeli i śladami ich eksploatacji zawsze sięboję że przedobrze i nie będzie widać np. kamo nad którym się namęczyłem ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gumowy01 Posted May 10, 2013 Share Posted May 10, 2013 Fajny model. Jeżeli się nie mylę to chyba taki jeden walczył, a po wojnie znalazł się u Sowietów i teraz chyba jest w Kubince. Przychylam się do opinii na temat brudzenia taki "czysty" jest jakiś nijaki. Pojazd ten jeżdził na stalowych kołach bandaże do usunięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted May 16, 2013 Share Posted May 16, 2013 Ale skoro to "nierprawdziwek" to może i tak być. Prawdziwek, prawdziwek, a raczej prawdziwe. Wyprodukowane i na dodatek walczył. Później 1. przejęty przez Rosjan i przez nich testowany. "Tyczki" pomalowane są prawidłowo. TankoMaster #3/2000 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts