Kriston Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Witam Chciałem przedstawić swój kolejny model, jest to Waffentrager firmy Alan. Model wzbogacony lufą od RB. Kamuflaż to moja własna wizja tego pojazdu, myślę że nie wyszedł najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 3 Maja 2013 Share Napisano 3 Maja 2013 Gratulacje - dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Bardzo fajny model,kamuflaż też bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Niezła armata. Chyba trochę za luźne ma "kapcie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Bardzo ładny model. Świetny kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 rewelacja : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 6 Maja 2013 Autor Share Napisano 6 Maja 2013 Dziękuję za pozytywne komentarze, cieszę się że model się podoba, pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Bardzo mi się podoba to co zrobiłeś z tym modelem Ale widzę że kolega też zdarł bandaże z kół wybacz ale musiałem to napisać widząc tą galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Wykonany czysto ale weathering/ślady ekspolatacji masz prawie zerowe, na poziomie gotowców robionych przez Dragona, to jest projekt w połowie pracy. Abstra:bip:ąc od tego modelu musisz popracować z glaze'ami/washami/filtrami no i pigmentami, do tego śmielszy drybrushing i będzie dobrze. P.S. Co to za pomysł z tymi bandażami ma to podstawy w faktach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 9 Maja 2013 Share Napisano 9 Maja 2013 Śliczny , ale czy aby napewno toto z boku to tyczki artyleryjskie czy chyba bardziej wycior ? . Ale skoro to "nierprawdziwek" to może i tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriston Napisano 10 Maja 2013 Autor Share Napisano 10 Maja 2013 Bardzo mi się podoba to co zrobiłeś z tym modelem Ale widzę że kolega też zdarł bandaże z kół wybacz ale musiałem to napisać widząc tą galerie. No właśnie nie zdążyłem zabrać głosu w tamtym wątku bo został usunięty a widziałem że toczyła się tam dyskusja na temat tych nieszczęsnych bandaży powiem tak: sugerowałem się zdjęciami które znalazłem w sieci tymi muzealnymi a także wykonanymi modelami przez innych modelarzy gdzie nie ma żadnych bandaży i koła są stalowe druga rzecz w zestawie były dwa komplety kół jedne z bandażami drugie bez i wybrałem te bez. Śliczny , ale czy aby napewno toto z boku to tyczki artyleryjskie czy chyba bardziej wycior ? . Ale skoro to "nierprawdziwek" to może i tak być. co do tyczek jedni malują je tak inni jako wycior nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Wykonany czysto ale weathering/ślady ekspolatacji masz prawie zerowe, na poziomie gotowców robionych przez Dragona, to jest projekt w połowie pracy. Abstra:bip:ąc od tego modelu musisz popracować z glaze'ami/washami/filtrami no i pigmentami, do tego śmielszy drybrushing i będzie dobrze. nad tymi wszystkimi technikami pracuję nie mam jeszcze dużego doświadczenia w brudzeniu modeli i śladami ich eksploatacji zawsze sięboję że przedobrze i nie będzie widać np. kamo nad którym się namęczyłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Fajny model. Jeżeli się nie mylę to chyba taki jeden walczył, a po wojnie znalazł się u Sowietów i teraz chyba jest w Kubince. Przychylam się do opinii na temat brudzenia taki "czysty" jest jakiś nijaki. Pojazd ten jeżdził na stalowych kołach bandaże do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Ale skoro to "nierprawdziwek" to może i tak być. Prawdziwek, prawdziwek, a raczej prawdziwe. Wyprodukowane i na dodatek walczył. Później 1. przejęty przez Rosjan i przez nich testowany. "Tyczki" pomalowane są prawidłowo. TankoMaster #3/2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi