patrix94 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Może delikatnie usyf klosz lampy, żeby nie wyglądał jak z fabryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Może delikatnie usyf klosz lampy, żeby nie wyglądał jak z fabryki Ok, robi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 I dodaj drugi jaśniejszy (ale nie za bardzo aby nie było zbyt dużego kontrastu - tak z 2-3 tony jaśniejszy) kolorek pigmentu na ten brąz aby była wariacja. Fajnie Ci idzie ten "Sztalin". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Hmm, mam nadzieję, że o coś takiego chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Tak, dodaj jeszcze miejscami żółtawy aby było ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Nie wiedziałem jak to zrobić. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Wymęczy mnie ten Stalin. Ostatecznie wyszło tak: Proszę pisać co jeszcze jest do poprawy, tego nie zauważyłem. PS. Chciałbym teraz wszystkim serdecznie podziękować za to, że byli ze mną od samego początku i wspierali mnie swoimi sugestiami dotyczącymi mojej pracy. Szczerze powiedziawszy to jest mój najlepszy model, na nim testowałem wszystkie techniki modelarskie, z którymi model wygląda naprawdę super. Między innymi: rdza, wash, brudzenie, kurzenie i wiele, wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Jak pisałem wcześniej podoba mi się, jest parę małych niedociągnięć np. zwis gąsienicy na rolce na 1 zdjęciu nie jest w osi ale to pestka bo model robi fajne wrażenie. Dodaj paliwo i smary na płycie silnika ale wpierw poćwicz na czymś aby nie spartolić tych plam - potrzebujesz kolor brązowo - czarny satynowy (dodaj lakier półmat) typ farby obojętny każdą się da, jak robię z akryli ale olej i emalia też da radę. K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie dam rady, nie chcę go zniszczyć. Wyszło tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Podoba mi się ten model, z chęcią patrzę co dalej. Fajnie wyglądają gąsienice, jestem fanem takich przetarć Jeżeli nie chcesz się bawić w plamy. spróbój może zacieków delikatnych? są dość proste w wykonaniu a dają fajny efekt ja dałem na swoim pierwszym czołgu ich strasznie dużo tak mi się spodobało ale na pumce jest ich trochę mniej i są transparentne bardziej. Nie wiem co o tym sądzisz ale spróbować można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Myślałem, żeby z nim już skończyć. Mam niedługo wyjazd do Szwajcarii, ale jeżeli trzeba to trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sever Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie ja absolutnie nie mówię że trzeba Moim zdaniem i tak wygląda już naprawdę fajnie, po prostu mówię że jeśli chcesz możesz spróbować : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Przemyślę i dam jutro odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Zdecydowałem, że jednak tego nie zrobię. Nie chcę go zniszczyć, jak mi coś nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Na tym etapie wykonanie zacieków było by już bardzo trudne.Musiał byś jeszcze raz walić lakier bezbarwny.Chodzi mi oczywiście o zabezpieczenie wcześniejszych zabiegów,które wykonałeś.A on by z koleii zmienił barwę pigmentów.No chyba,że ja to robię inaczej od innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2013 No cóż model skończony, jutro galeria. A w moje łapki wpadł kolejny do taśmy produkcyjnej KW-2 zvezda 1:35. I muszę przyznać, że się gwiazda postarała, bo model ma 2 typy gąsienic w bardzo ładnych detalach, niestety bez zwisów. (Gumowe i plastikowe) Prawdopodobnie jutro zacznę go sklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 niestety bez zwisów. (Gumowe i plastikowe) Bardzo dobrze, sam zrobisz lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Chociaż sądzę, że nie muszą być zwisy jak widać na zdjęciach z pierwszych stron warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi