patrix94 Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Może delikatnie usyf klosz lampy, żeby nie wyglądał jak z fabryki Cytuj
jakub97 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Może delikatnie usyf klosz lampy, żeby nie wyglądał jak z fabryki Ok, robi się. Cytuj
Krisownia Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 I dodaj drugi jaśniejszy (ale nie za bardzo aby nie było zbyt dużego kontrastu - tak z 2-3 tony jaśniejszy) kolorek pigmentu na ten brąz aby była wariacja. Fajnie Ci idzie ten "Sztalin". Cytuj
jakub97 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Napisano 31 Lipca 2013 Hmm, mam nadzieję, że o coś takiego chodziło. Cytuj
Krisownia Napisano 31 Lipca 2013 Napisano 31 Lipca 2013 Tak, dodaj jeszcze miejscami żółtawy aby było ciekawiej. Cytuj
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Wymęczy mnie ten Stalin. Ostatecznie wyszło tak: Proszę pisać co jeszcze jest do poprawy, tego nie zauważyłem. PS. Chciałbym teraz wszystkim serdecznie podziękować za to, że byli ze mną od samego początku i wspierali mnie swoimi sugestiami dotyczącymi mojej pracy. Szczerze powiedziawszy to jest mój najlepszy model, na nim testowałem wszystkie techniki modelarskie, z którymi model wygląda naprawdę super. Między innymi: rdza, wash, brudzenie, kurzenie i wiele, wiele innych. Cytuj
Krisownia Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 Jak pisałem wcześniej podoba mi się, jest parę małych niedociągnięć np. zwis gąsienicy na rolce na 1 zdjęciu nie jest w osi ale to pestka bo model robi fajne wrażenie. Dodaj paliwo i smary na płycie silnika ale wpierw poćwicz na czymś aby nie spartolić tych plam - potrzebujesz kolor brązowo - czarny satynowy (dodaj lakier półmat) typ farby obojętny każdą się da, jak robię z akryli ale olej i emalia też da radę. K Cytuj
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie dam rady, nie chcę go zniszczyć. Wyszło tak: Cytuj
Sever Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 Podoba mi się ten model, z chęcią patrzę co dalej. Fajnie wyglądają gąsienice, jestem fanem takich przetarć Jeżeli nie chcesz się bawić w plamy. spróbój może zacieków delikatnych? są dość proste w wykonaniu a dają fajny efekt ja dałem na swoim pierwszym czołgu ich strasznie dużo tak mi się spodobało ale na pumce jest ich trochę mniej i są transparentne bardziej. Nie wiem co o tym sądzisz ale spróbować można Cytuj
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Myślałem, żeby z nim już skończyć. Mam niedługo wyjazd do Szwajcarii, ale jeżeli trzeba to trzeba. Cytuj
Sever Napisano 1 Sierpnia 2013 Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie ja absolutnie nie mówię że trzeba Moim zdaniem i tak wygląda już naprawdę fajnie, po prostu mówię że jeśli chcesz możesz spróbować : ) Cytuj
jakub97 Napisano 1 Sierpnia 2013 Autor Napisano 1 Sierpnia 2013 Przemyślę i dam jutro odpowiedź. Cytuj
jakub97 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 Zdecydowałem, że jednak tego nie zrobię. Nie chcę go zniszczyć, jak mi coś nie wyjdzie. Cytuj
pankot13 Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 Na tym etapie wykonanie zacieków było by już bardzo trudne.Musiał byś jeszcze raz walić lakier bezbarwny.Chodzi mi oczywiście o zabezpieczenie wcześniejszych zabiegów,które wykonałeś.A on by z koleii zmienił barwę pigmentów.No chyba,że ja to robię inaczej od innych. Cytuj
jakub97 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 No cóż model skończony, jutro galeria. A w moje łapki wpadł kolejny do taśmy produkcyjnej KW-2 zvezda 1:35. I muszę przyznać, że się gwiazda postarała, bo model ma 2 typy gąsienic w bardzo ładnych detalach, niestety bez zwisów. (Gumowe i plastikowe) Prawdopodobnie jutro zacznę go sklejać. Cytuj
Krisownia Napisano 2 Sierpnia 2013 Napisano 2 Sierpnia 2013 niestety bez zwisów. (Gumowe i plastikowe) Bardzo dobrze, sam zrobisz lepsze. Cytuj
jakub97 Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Napisano 2 Sierpnia 2013 Chociaż sądzę, że nie muszą być zwisy jak widać na zdjęciach z pierwszych stron warsztatu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi