Tomek Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Oto mój 4 skończony model (a dopiero pierwszy w tym roku ). Zrobiony, jak to u mnie, prosto z pudełka i malowany pędzlami. Jeśli ktoś byłby zinteresowany przebiegiem budowy, to może poczytać o niej tutaj. Dziękuję, że zechcieliście tu zajrzeć i proszę oczywiście o wszelkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Bardzo ładne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Szczerze mówiąc, to czuję lekki niedosyt. Mogłeś pokusić się o agresywniejszy suchy pędzel, jakieś przetarcia, obicia. Wash w niektórych miejscach zostawił brzydkie zacieki. No i ten koszmarny celownik Na plus jest czyste wykonanie, bez żadnych klejowych kwiatków, niedomalowań itd oraz delikatne brudzenie. Daję 4 na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Noooo nieee!! Ten kurz stanowczo nie pasuje do holandi! Co Ty holenderskiego kurzu nie widziałeś?! Tam był ciemniejszy! :rotfl: A tak na serio- coraz ładniejsze repliki Ci wychodzą Na Twoim miejscu potrenował bym z olejnym washem- daje świetny efekt zabrudzenia, tudzież rozjaśnień I drybrush by się przydał. Kalki kładzione na jakieś płyny? Z tego co widze nałożenie tej gwiazdy na górze nie było łatwe Podoba mi sie ten hamerykaniec. Czekam na następne modele w Twoim wykonaniu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Noooo nieee!! Ten kurz stanowczo nie pasuje do holandi! Co Ty holenderskiego kurzu nie widziałeś?! Tam był ciemniejszy! :rotfl: p Dziagwa daj sobie spokój z tym!! Kolega Kornik wyraził tylko swoją opinie . Tomku przepraszam za OT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Przepraszam Tomku, za taki OT. Dziagwa, myślisz, że wszytko wiesz? Mnie się wydaję, że to niezbyt taktowne wyśmiewać opinie innych użytkowników. Myślisz, że Kornik w wątku Krystiana chciał się pochwalić "Popatrzcie, dowaliłem się do modelu Krystiana, ale jestem mądry"? Była to uwaga dotycząca uwarunkowań historycznych, i jak widać Krystian przyjął tą informację i jeszcze za nią podziękował. A Ty jak nie masz wiedzy, to nie musisz błyszczeć jej brakiem... Tyle mojego. Jeszcze raz przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deco Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Przepraszam Tomku, za taki OT. Dziagwa, myślisz, że wszytko wiesz? Mnie się wydaję, że to niezbyt taktowne wyśmiewać opinie innych użytkowników. Myślisz, że Kornik w wątku Krystiana chciał się pochwalić "Popatrzcie, dowaliłem się do modelu Krystiana, ale jestem mądry"? Była to uwaga dotycząca uwarunkowań historycznych, i jak widać Krystian przyjął tą informację i jeszcze za nią podziękował. A Ty jak nie masz wiedzy, to nie musisz błyszczeć jej brakiem... Tyle mojego.Jeszcze raz przepraszam Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Bardzo dziękuję za komentarze i miło mi, że się Wam podoba. Mogłeś pokusić się o agresywniejszy suchy pędzel, jakieś przetarcia, obicia.Toć ze mnie ciągle jest jeszcze początkujący sklejacz i do takiego etapu rozwoju jeszcze nie doszedłem. Na razie uczę się brudzić modele. Kalki kładzione na jakieś płyny?Tak, na Gunze Mr. Mark Setter i Mr. Mark Softer. Podoba mi sie ten hamerykaniec.To nie hamerykaniec a Brytyjczyk. P. S. Dajcie już sobie spokój z tymi OT, bo mi jeszcze przez Was Admin wątek zamknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Fajny model. Nie było figurek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danio934 Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Fajny model czysto zrobiony, a i masz "orta" na pierwszym obrazku październik a nie "pażdziernik". Pozdrawiam Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Dziagwa, myślisz, że wszytko wiesz? A napisałem gdzies to? To nie hamerykaniec a Brytyjczyk. A no, mój błąd ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 A napisałem gdzies to? Nie, ale moim zdaniem czepiasz się pierdół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Dziękuję za kolejne opinie. Nie było figurek?Nie. masz "orta" na pierwszym obrazku październik a nie "pażdziernik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Nie, ale moim zdaniem czepiasz się pierdół Tzn. udaję że wszystko wiem, czy czepiam się pierdół, bo chyba się plączesz? Zresztą mniejsza już z tym, nie zaśmiecajmy tematu. I takie pytanie, ten kurz to z czego? Jakiś filtr, czy pastele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Ja też już nie będę śmiecił Tomkowi tematu, może moderator to wytnie. Uważam, że kłócisz się o rzeczy o których nie masz pojęcia, a w tym przypadku była to pierdoła dotyczaca koloru błota. I widzę, że nie tylko mnie to mierzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 ten kurz to z czego?Z Pactry Weathering, Mud i Weathering+Mud oraz na końcu z jasnoszarej suchej pasteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Fajny pojazd, fajnie wykonany 5/6. Poza tym nuda, same wspaniełe modele. Zróbcie jakiś badziew na moim poziomie będzie się można przyczepić do czegoś na serio, a nie do koloru kurzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 31 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Dzięki Pafek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 Eee tam! Nie ma za co! Dobry model i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Września 2007 Share Napisano 1 Września 2007 Witam Model wyszedł Ci całkiem fajnie, pomimo tego, że JAK NA MÓJ GUST (który jest wypaczony ),jest nieco zbyt czysty. Piszesz o sobie "Początkujący sklejacz", a ja widzę tu model kogoś kto zna się na rzeczy Wykonany schludnie, bez baboli,no i w polskim malowaniu. Bardzo dobrze poradziłeś sobie z ułożeniem kalkomanii z górną gwiazdą. Podoba mi się również wygląd luf. Cieszę się, że korzystałeś z Weathering'a i Mud'a Pactry, bo tymi farbami przy odrobinie treningu można uzyskac bardzo dobre efekty. Tak jak poprzednicy uważam, że powinieneś poekperymentować z farbami olejnymi, a także przy następnym modelu pokusić się o niewielkie odbicia lakieru. Jeśli chodzi o OT, to dziękuję Panowie za dobre słowo ale kłótnia w tym wypadku nie ma sensu. Pozdrawiam i gratuluję Ci Tomku fajnego, polskiego Crusadera. Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Września 2007 Autor Share Napisano 3 Września 2007 Dziękuję, za konstruktywną wypowiedź Korniku. Bardzo dobrze poradziłeś sobie z ułożeniem kalkomanii z górną gwiazdąTak całkiem dobrze, to mi to nie wyszło. Składała się ona z trzech części i połączenia między nimi niezbyt mi się zgrały, ale na szczęście zabrudzenia prawie całkiem to zamaskowały. przy następnym modelu pokusić się o niewielkie odbicia lakieruChyba będę musiał tego popróbować przy Jeepie, bo inaczej, jak go już skończę i wstawię do galerii, to mi spokoju nie dacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 Składała się ona z trzech części i połączenia między nimi niezbyt mi się zgrały, ale na szczęście zabrudzenia prawie całkiem to zamaskowały. Musiałbym zobaczyć model na żywo, aby dostrzec jakieś przejścia,na fotkach się ich nie doszukałem Chyba będę musiał tego popróbować przy Jeepie, bo inaczej, jak go już skończę i wstawię do galerii, to mi spokoju nie dacie. Spróbuj. W końcu nie musi być ich dużo.Bardzo lubię Jeep'y i chętnie obejrzałbym twojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 3 Września 2007 Autor Share Napisano 3 Września 2007 Bardzo lubię Jeep'y i chętnie obejrzałbym twojego. Co nieco możesz zobaczyć tutaj : viewtopic.php?t=2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 7 Września 2007 Share Napisano 7 Września 2007 Ładnie ci ten AA tank wyszedł ale ja bym dorobił jeszcze rain marksa i poprawił washa. Model oceniam na 5/6. Niech plastik będzie z tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Września 2007 Share Napisano 8 Września 2007 Ciekawy model, fajnie zrobiony i najważniejsze że polski. Ja też go mam w swojej kolekcji oczewiście też w malowaniu 1 DPanc. Pozdrawiam I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi