Skocz do zawartości

PANTHER Ausf.D Italeri,Aber,RB,scratch 1/35

templess

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przedstawiam galerię modelu Italerii Panther Ausf.D. Model dość leciwy i uproszczony lecz przy pewnym nakładzie pracy da się coś z niego wyciągnąć. Zapraszam do oglądania i komentowania;

DSCF2961.JPG

DSCF2962.JPG

DSCF2964.JPG

DSCF2965.JPG

DSCF2972.JPG

DSCF2974.JPG

DSCF2975.JPG

DSCF2976.JPG

DSCF2978.JPG

DSCF2979.JPG

DSCF2981.JPG

DSCF2984.JPG

DSCF2985.JPG

DSCF2986.JPG

DSCF2988.JPG

DSCF2989.JPG

DSCF2993.JPG

DSCF2994.JPG

DSCF2998.JPG

DSCF3002.JPG

DSCF3004.JPG

DSCF3005.JPG

DSCF3006.JPG

DSCF3016.JPG

DSCF3022.JPG

DSCF3023.JPG

DSCF3024.JPG

DSCF3025.JPG

DSCF3026.JPG

DSCF3027.JPG

DSCF3028.JPG

DSCF3029.JPG

DSCF3030.JPG

DSCF3031.JPG

DSCF3032.JPG

DSCF3033.JPG

DSCF3034.JPG

DSCF3035.JPG

DSCF3036.JPG

DSCF3037.JPG

DSCF3038.JPG

Zdjęcia robione według wskazówek Bazylmsa. Dzięki Krzychu . Część przy naturanym świettl a część przy sztucznym. Te przy sztucznym oddają lepiej kolory, ale nadają blask na matowym modelu. Myślę że namiot bezcieniowy załatwi sprawę, w innym wypadku pozostaje tylko zmiana aparatu na lepszy

W sumie model ciekawy, wydaje mi się że w ogóle nie brudziłeś gąsienic jak i układu jezdnego, co innego lina holownicza która jest przymocowana nitką do uchwytów podnoszenia płyt nad silnikowych, moim zdaniem do poprawy

Musisz sobie załątwić jeszcze jedną lampę do zdjęć ( zagduję,po fotkach,że masz jedną?). Model bardzo fajny.

wydaje mi się że w ogóle nie brudziłeś gąsienic jak i układu jezdnego

Wręcz przeciwnie. Gąski i układ jezdny ma washa, pigmenty i oleje. Po 40 latach klejenia modeli nie zapomina się o takich rzeczach . Powiem nawet że jak na moje standardy jest mocno usyfione .Lina pozostaje jak jest, takie było założenie. Dzięki za opinie

Musisz sobie załątwić jeszcze jedną lampę do zdjęć ( zagduję,po fotkach,że masz jedną?). Model bardzo fajny.

No to Grzechu zgadujesz dobrze . Przymierzam się do namiotu z 3 lampami. Dzięki

Siemasz, będziesz z nim na konkursie w Koszalinie ?

Siema Rafał. Oczywiście że tak.

Fajna panterka Im wiecej ich tutaj, tym bardziej mnie one urzekają ;)

Pantery są piękne . W planach oczywiście Magda-Pudel i Jadzia.