Alan Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo znaczna różnica w wielkościach np. figurek o skali 1/76 a 1/72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo znaczna różnica w wielkościach np. figurek o skali 1/76 a 1/72? Ok 14 mililetrów. Przynajmniej w założeniu... Ja będziesz coś konkretnie potrzebował -> www.plasticsoldierreview.com <- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 weź kalkulator i policz - jesli człowiek ma 180 cm to w skali 1:72 ma 25 mm a w skali 1:76 ma 23,6 mm. taką różnicę trudno uznać za 14 "mililetrów"(co to za jednostka?). w praktyce róznica jest zaniedbywalna bo ludzie są i wyżsi i niżsi, natomiast doświadczenie mówi, że ludki 1:76 często dobrze pasują np. do szoferek i włazów pojazdów 1:72. bardzo dobre ludki 1:76 robi Millicast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy jest dużo znaczna różnica w wielkościach np. figurek o skali 1/76 a 1/72? Ok 14 mililetrów. Przynajmniej w założeniu... Ja będziesz coś konkretnie potrzebował -> www.plasticsoldierreview.com <- Hehehehehehehehe.... Ubawiłem się bardzo. No ale nie każdy musi posiadać zdolności matematyczne na poziomie gimnazjum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Maja 2013 Share Napisano 27 Maja 2013 Oczywiście chodziło o 1,4mm Zwykła literówka a wy się tym podniecacie jak małe dzieci ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi