push-up78 Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Model prosto z pudełka z figurami i kalkami Toro model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Ciekawa praca- nakładałeś jasny wash? Przy malowaniu NATO ja używam czarnego, ale ten też nieźle się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 28 Maja 2013 Share Napisano 28 Maja 2013 Ale mogłeś nawiercić otwory w felgach. Ja tak zrobiłem wyszło dużo lepiej. Wg. mojej oceny najgorszą stroną tego modelu są opony z twardego winylu. Generalnie fajnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 28 Maja 2013 Autor Share Napisano 28 Maja 2013 Co do modelu to łoszowałem pigmentami jasnymi ziemistymi z light dust miga z white spirytem. Nadmiar ściągnąłem wacikami nasączonymi white spirytem i terpentyną. Sam temat to dla mnie ogólnie nieciekawy. współczesnych pojazdów nie lubię choć jest kilka ,które bym chętnie zrobił.Robię model tak jak sobie tego życz klient i kropka. Fakt,że nie orientuje się dobrze jeśli w ogóle we współczesnych pojazdach a takie uwagi bym coś tam nawiercał to dla mnie temat tabu.BOJE SIĘ,ŻE JAK COŚ NIE PUJDZIE TAK TO... budżet klienta nie przewiduje dodatków waloryzacyjnych.Robię model prosto z pudla i tyle.Wiem ,że i tak dużo modelowi brakuje.Jakieś waloryzacje itp. jak w pojazdach drugo-wojennych. Model był wykonany dla kolegi tylko dlatego,że dorwał on współczesne figurasy Woja Polskiego TORO MODEL I KALKI.Ma zresztą jeszcze na oku jakieś inne pojazdy i figury które będą być może wykorzystane do zrobienia następnych modeli o temacie współczesnej Polskiej armii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 30 Maja 2013 Share Napisano 30 Maja 2013 A jak oceniasz figurki Toro? Masz może jakieś fotki z "pudełka"? Ja czaję się na takiego figuranta http://toro-model.home.pl/pliki/35f49.htm , ale mordka już na zdjęciu nie zachęca...? Nie wiem czy warto wydać te prawie 50 PeeLeNów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Świetna praca Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 31 Maja 2013 Autor Share Napisano 31 Maja 2013 Mam pudełka figurek ,które zrobiłem to tego modelu ponieważ są to oryginały.Foty na in-boxach są takie jak przedstawił w linku kolega axel1st.Nie za rewelacyjne ale ujdą. Co do mojej oceny jakości rzezby to można trochę się czepiać twarzyczek w ogóle główek ale myślę ,że niespecjalnie jest co wybrzydzać .Ponieważ wybór figurek przedstawiających Polską armię z Prl ,wp międzywojenne czy współczesną jest niewielki to jeśli ktoś posiada trochę funduszy niech sobie sprawi jakąś figurkę lub nawet parę figur do jakiegoś pojazdu na małą winietkę.Na pewno ożywi to model.Pamiętajmy ,że są to przeważnie nasze krajowe produkty i ceny mamy ŚWIATOWE. Jednak to moja opinia a resztę niech każdy rozważy we własnym zakresie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi