templess Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Nie urażam się, właśnie dlatego wrzucam tu zdjęcia, żeby móc poprawiać swoje umiejętności i robić coraz leprze modele . I tak trzymać Spróbuj może na jakimś kawałku plastyku nanieść podkłady czarne, stalowe, szare i wykończyć to suchym pędzlem srebrzystymi lub metalizerami. Efekt jaki Ci się najbardziej spodoba zastosuj na narzędziach.Odbiór gotowego modelu jest bardzo subiektywny a robisz je dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 13 Lipca 2013 Autor Share Napisano 13 Lipca 2013 Jak coś to będę poprawiał do skutku. Zmyłem starą farbę, dałem (prawie) czarny, przetarłem metalizerem humbrola. A co z tłumikiem wypadałoby zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Tu masz fajny tut kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Od przedszkola do Opola, że tak powiem . Niezły postęp w stosunku do malowania z pierwszych postów w tym wątku. Co do narzędzi, to może je odklej z modelu i dopiero po ostatecznym ich pomalowaniu (a wcześniej zmyciu poprzednich warstw) - przyklej na miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Jak coś to będę poprawiał do skutku. Zmyłem starą farbę, dałem (prawie) czarny, przetarłem metalizerem humbrola. A co z tłumikiem wypadałoby zrobić? Czarny ma być sam metalizer lub farba metaliczna. Ale już jest lepiej bo równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Zdjęcie w naturalnym świetle. Jeżeli nie jest tak jak ma być, to będę poprawiał dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Jest dużo lepiej - teraz tylko weź ciemny brąz (kolor ciemnej rdzy) i pokryj je glazem (kolor półprzeźroczysty połączenie washa i filtra) z tego i będzie dobrze - scalisz kolory jasny i ciemny srebrny. Pojedź też glazem po uchwytach aby scalić dalej. Jak dobrze nałożysz to wyjdzie podobnie do tego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Tłumik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Wygląda jakby przeleżał w bagnie parę lat, faktura za gruba. Zobacz na zdjęcia z realu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Jeśli coś pomogę to ja robię tak. Maluję na kolor jakim powinen być malowany, w tym wypadku kamo, następnie olej abtelunga Wash Brown drobnym pedzelkiem robie drobną fakturę, następnie zanim oleje wyschną rdzawe pigmenty punktowo. Na koniec jak wszystko wyschnie kolorem bazowym ewentualnie fragmenty które nie uległy wypaleniu i rdzewieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Share Napisano 15 Lipca 2013 Dzięki wszystkim za porady. Pracuję nad tłumikiem, faktycznie tamten wyglądał jak ubłocony. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Wydaje się być lepszy. Musisz go zmatowić i może jeszcze okopć go trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Na ten moment jest dużo lepiej. Zepnij te kolory w całość, tłumik rdzewieje równo - zobacz na zdjęcia wyżej, weź pośredni brąz i przefiltruj po całości. Okopcać nie ma za bardzo czego, tak jak jest jest dobrze, dym leciał pod kątem w górę i nie miał nic na przeszkodzie. Możesz ewentualnie zrobić mały ślad jak mówi bazylms, na lewo od rury wyobraź sobie jak leciały spaliny i namaluj rozmazaną czarną plamkę ale to nie jest mus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 Przefiltrowałem po całości, kolory scaliły się trochę, nie wiem tylko czy nie za bardzo. Po wyschnięciu tłumik będzie matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Share Napisano 16 Lipca 2013 Dobra wiadomość dla mnie. Idąc za ciosem, jak powinny być pomalowane zaznaczone elementy, w kolorze kamuflażu czy raczej stalowym? Wiem, że mój kamuflaż to sci-fi, ale spotkałem się z różnym sposobem malowania tych elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Lewar - ciemna stal/żelazo lub dunkelgelb, wyciory drewno lub dunkelgelb ale nie jestem tego gelba pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Pomalowałem lewarek i wyciory według zaleceń: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Daj lewarkowi lekkiego glaza/washa z ciemnego brązu (ciemna rdza) aby scalić srebrne kolory, tak jak wcześniej z innymi narzędziami. Z kolejnym krokiem możesz dać tzw. pin wash z koloru jasnej rdzy w niektóre miejsca np. vallejo Panzer Aces 301 lub odpowiednik (taki rudy kolor) ale oszczędnie aby nie wyszedł lewarek ze złomowiska. Kiknij tu i tam małe kropelki i pozwól by zapłynęły w szczeliny. W 3-4 miejscach na lewarku nie więcej. Pozdrawiam, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 Zrobiłem z lewarkiem to co mówiłeś, ponadto przykurzyłem trochę całość zestawem weatheringu tamiyi. Chyba ostatnie zdjęcia przed galerią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Mnie się teraz już podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 pamiętam pierwszą formę jadwigi jaką zamieściłeś na forum, i powiem że postęp jest ogromny, model mi sie podoba i z chęcią obejrzę następne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Jak koledzy wyżej piszą duży zrobiłeś postęp, masz smykałkę, lewarek - dokładnie o to chodziło, super. Obicia mi się najbardziej podobają, brudzonko też całkiem całkiem. Gratuluję ładnej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=39217 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi