HK1885 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) Czas zacząć kolejny model, tym razem w większej skali. Spitfire kupiony i zaczęty 9 lat temu - sklejony kadłub. Skleiłem skrzydła, przygotowałem drobnicę. Zostało szkło i do malarni. Swego czasu zakupiłem kalki Freightdog Models - będzie RN 135 (ten z czerwonym kołpakiem). Edytowane 31 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamik616 Napisano 31 Maja 2013 Share Napisano 31 Maja 2013 Długo czekał na dokończenie ;) Z ogromną przyjemnością będę zaglądał i kibicował, bo uwielbiam tego Spita. Ps. Genialne malowanie Kolega wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Miało być na szybko coś do pomalowania i nie wyszło. No nic - gotów. W zasadzie bardzo bezstresowo, wszystko ładnie spasowane, odrobiny uwagi wymagały centropłat w tylnej części i wlot powietrza pod nosem. Poza tym bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Przyszedł czas i na XIV-kę. Spit dostał szary podkład plus lotki, klapy i stery na niebiesko. Wyszło trochę za intensywnie, ale zgaszę to białym. Po dziewięciu latach puścił klej - odrobina CA i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Trochę się namęczyłem dzisiaj, ale gotowy pod bazę. Jest fun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Ciekawi mnie ten patent na malowanie to będę podglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Ciekawi mnie ten patent na malowanie to będę podglądał. No to zapraszam. Mnie ten patent też ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 5 Lipca 2013 Share Napisano 5 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Spód po MSG: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 no i fajnie wyszło, tak barokowo Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Jeszcze przy tym porzeźbię, ale już po nałożeniu DG. Po washu się pewnie i tak bardziej zleje i kontrast przygaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 A można wiedzieć co to te wszystkie MSG, DG i takie tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 A można wiedzieć co to te wszystkie MSG, DG i takie tam? To skróty od angielskich nazw kolorów kamuflażu: MSG medium sea grey DG dark green Spód po MSG: Jak dla mnie to za dużo tego błękitu wyłazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Jak dla mnie to za dużo tego błękitu wyłazi. To na razie pierwsza warstwa MSG, potem to jeszcze będę rozjaśniał więc straci na intensywności. Poza tym pisałem: Po washu się pewnie i tak bardziej zleje i kontrast przygaśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Jak dla mnie to za dużo tego błękitu wyłazi. To na razie pierwsza warstwa MSG, potem to jeszcze będę rozjaśniał więc straci na intensywności. Poza tym pisałem: Po washu się pewnie i tak bardziej zleje i kontrast przygaśnie. OK, zmyliłeś mnie pisząc, że to po MSG, a to w trakcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 27 Września 2013 Autor Share Napisano 27 Września 2013 Praca to ZŁO, jak w połowie lipca wróciłem po urlopie to dopiero teraz się modelarsko ogarnąłem. Żyję i działam dalej - efekt dzisiejszego dnia. Jutro malunki na zielono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Nie powiem że obserwuję warsztat; często próbuję cieniowanie transparentnym niebieskim stery i nie widzę szczególnego efektu tej metody - póki co o Twoim warsztatcie można powiedzieć że ta metoda może przynieść obiecujące rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Września 2013 Share Napisano 27 Września 2013 Podglądam więc z zaciekawieniem, fajne cieniowanie Może się czegoś nauczę, by mojego Spita fajniej zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 28 Września 2013 Autor Share Napisano 28 Września 2013 DG x 1: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 Ciąg dalszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Share Napisano 5 Listopada 2013 Jak tak dalej pójdzie to na Wielkanoc skończę... Kalki wcale nie były chętne do współpracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Poolejowany: Teraz matt Microflat, tusze Tamiyi + trochę AKejów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
5pirit Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Piknie i estetycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Piknie i estetycznie! Dziękuję. Zaczyna Spitfajera przypominać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 zdjęcia z http://forum.keypublishing.com/showthread.php?25803-Quick-question-SM832 Dość egzotyczny ten kamuflaż na Spitfire. Coś innego w każdym razie. Z kształtem zielonych plam trochę jednak nie trafiłeś...Producent kalek pokpił trochę schemat malowania, widać niestety duże różnice, zarówno na kadłubie jak i lewym skrzydle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi