Gerd Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Genialne malowanie, świetny na prawdę super. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 A jakich pigmentów użyłeś na pancerzu? Ten model mam w zakładkach jako wzór malowania, a obecnie eksperymentuję ze startymi pastelami i nie bardzo mi to wychodzi, stąd pytanie; wolę już chyba kupić kilka droższych specyfików, niż kilkanaście pasteli. nakładałeś jakiś hmmm - filtr? Utrwalałeś te pigmenty jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Bardzo podobają mi się twoje prace z podłożem. Móglbys mi podpowiedzieć z czego je robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 A jakich pigmentów użyłeś na pancerzu? nakładałeś jakiś hmmm - filtr? Utrwalałeś te pigmenty jakoś? Do brudzenia tego modelu użyłem pigmentów Vallejo Light Sienna, Naural Umber, Green Earth i Mig Dark Mud i Dry Mud wymieszanych ze sobą oraz nakładanych osobno. Nie używałem fixera tylko sam white spirit do ich rozprowadzenia (psikany bardzo delikatnie z aerografu). Model malowany był Tamiya Olive Drab i po dodaniu rozjaśnień dałem na to filtr Miga Brown for Dark Green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Bardzo podobają mi się twoje prace z podłożem. Móglbys mi podpowiedzieć z czego je robisz ? Podłoże na tej podstawce to zaprawa klejowa Atlas. Na mokrą jeszcze zaprawę sypany rozkruszony gips. Po wyschnięciu znów "gruz" gipsowy i utrwalenie go rozcieńczonym wikolem. Potem malowanie tego wszystkiego i na to pigmenty. Trawka to Fredericus Rex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 A jest konieczność używanie tej całej budowlanki ? Czy można w inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2013 Najprościej chyba zrobić grunt z ziemi ogrodowej zmieszanej z gipsem. W sumie metod na dobre podłoże jest pewnie tyle ilu modelarzy, każdy ma jakiś swój sposób, który stosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 6 Grudnia 2013 Share Napisano 6 Grudnia 2013 Ok dzięki ;) A model swietny, jak każdy w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi