MIRO Napisano 22 Czerwca 2013 Share Napisano 22 Czerwca 2013 MiG-3 Alangera/ICM. Zestawowe kalki nie wzbudziły mojego zaufania wykorzystam więc maski Montexu. Wybrałem białą 54 z Floty Pacyfiku, jedno z bardziej nietypowych malowań WWS. Sam model jest całkiem przyzwoity. Najgorsze jest to, że tworzywo użyte do produkcji ma nieprzyjemną tendencję do rozwarstwiania się. Zdziwienie budzi też absurdalny podział płata na tysiące kawałeczków, o dziwo całkiem przyzwoicie do siebie pasujących. W moim egzemplarzu niedolane były dolne połówki skrzydeł, ale pół litra CA załatwiło sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 malowanie będzie chyba najlepsze dla Mig-3. U mnie tez ten model czeka na wolną półkę więc podpatuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Pytanie laika w temacie mig-3: wybrane malowanie jest dobrze udokumentowane, nie budzi wątpliwosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 znam jedno lepsze ale nieudokumentowane i wyglądające na fotomontaż, też jest z floty pacyfiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Pytanie laika w temacie mig-3: wybrane malowanie jest dobrze udokumentowane, nie budzi wątpliwosci? Fotka jest, ale oczywiście wszystko czego na niej nie widać to sf. http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/white54.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Kiedyś miałem na niego ochotę, ale jest już niedostępny. Malowanie bardzo fajne, będę śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Masz kibica. Mam go za sobą z pudła ICM I miło go wspominam, tylko swojego zrobiłem w nieco innej konwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 tylko swojego zrobiłem w nieco innej konwencji. Wiem, widziałem. Fajnie Ci to wyszło. A tymczasem MiGuś poskładany Wkleiłem jakąś siateczkę, bo tu dziura tylko była i troszku popracowałem na wydechami i okolicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Czy są znane inne fotki tej masziny? http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/white5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 Ja niestety nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Co słychać, jakiś postęp z MiG-iem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Surfacer, szlifowanie, surfacer, szlifowanie... Ale juz niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Chłodnica dobrze wyszła. Ja co prawda mam do swojego małą blaszkę z klapami i chlodnicą oraz nowe felgi i gumiaste opony. Ze dwa lata temu na allegro sporo tych zestawow za dyszkę było. Sęk w tym że nie wiem kiedy ruszę ze swoim migiem-3 bo na razie przeszedłem na mniejszą skalę i odrzutowce. Jak tylko powieksze warsztat pracy to czeka wiele śmiglaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 Brzuszek pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Uff...już myślałem że umarło. Pięknie go zmalowałeś, oby tak dalej. Aż mnie znów ochota na niego bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 Nie umarło. Pacjent żyje i ma się coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Nie umarło. Pacjent żyje i ma się coraz lepiej. ...ta wiadomość mnie cieszy. Czekam na nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 2 Października 2013 Share Napisano 2 Października 2013 Czekam na c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 2 Października 2013 Autor Share Napisano 2 Października 2013 Czekam na c.d. Mówisz i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 piękne ślady zużycia powłoki lakierniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 6 Października 2013 Autor Share Napisano 6 Października 2013 Zielony stuningowany, czarne pasy domalowane. Niestety kiedy je malowałem aero zaczęło pluć jak diabli. No to przepłukałem i chciałem poprawić kolormi bazowymi. A tu dalej strzyka. Zawziąłem się, ale im dłużej kombinowałem, tym gorzej było. Okazało się, że dysza mi pierdzielnęła i na razie będzie stop z malunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Okazało się, że dysza mi pierdzielnęła i na razie będzie stop z malunkami. ..zaraza jakaś czy co? Awaria w takim momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 nic nowego zwykle takie awarie następują w "najciekawszym" momencie. Jeśli coś ma pierdyknąć to właśnie przy najdelikatniejszych,najprecyzyjniejszych pracach. Ot,życie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2013 Gwiazdka była to i gwiazdki się namalowały. Zacząłem już syfienie olejami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi