łysy Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Przód kabiny, dodałem kilka detali z tworzywa i blachy miedzianej. Zrobiłem też fotele załogi i kanapę pasażerów. Starałem się oddać niejednolitą kolorystykę obicia. Przy okazji wyciąłem połówki kadłuba i je przymierzyłem na sucho i ... mimo braku kołków ustalających obie połówki pasują jak na razie idealnie. Ciekawe jak będzie przy klejeniu wraz z bebechami? Zrobiłem też testy koloru do wnętrza- wyszedł mi Gunze H67 (RLM65) czyli podobnie jak kolega Sławek, który użył Humbrola 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Fajnie pochyliłeś drążek do przodu,zawsze to trochę urozmaicenia...Te przeróbki w kabinie-jakbym swoje oglądał ...jedynie materiały inne-ty używałeś drutu,a ja plastiku i papieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus222 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 No tak.Takie położenie drążków jest niemożliwe.One są zawsze w takim samym położeniu.To chyba logiczne.Nierozumiem więc....Chyba że fantazja poniosła kolege:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysy Napisano 3 Lipca 2013 Autor Share Napisano 3 Lipca 2013 Drążek już dogięty mocniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 No tak.Takie położenie drążków jest niemożliwe.One są zawsze w takim samym położeniu.To chyba logiczne.Nierozumiem więc....Chyba że fantazja poniosła kolege:) ...tzn.nie wiem czy to akurat miałeś na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus222 Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Czy jest sens komentować?Sądze ze nie.Czcze gadanie tylko przeszkadza merytoryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Czy jest sens komentować?Sądze ze nie.Czcze gadanie tylko przeszkadza merytoryce. wybacz,ale nie robiłem tego złośliwie...ja naprawdę zapytałem,bo się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamus222 Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Sądze że drążek jest poprostu "wypięty"żeby poprostu nie "przeszkadzał"mechanikowi pokładowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Sądze że drążek jest poprostu "wypięty"żeby poprostu nie "przeszkadzał"mechanikowi pokładowemu. dzięki...i już wiem więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turecki Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Drążek wypięty i chyba powinien jeszcze bardziej leżeć..porównując z fotką...ale i tak ogladam z radością poczynania nad "plemnikiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławko Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 ????? Nic się nie dzieje bo odpoczywam na wodą [...] Cierpliwości mości panie Niech człek odpocznie i sił nabierze a na pewno warsztat dalej poprowadzi ku uciesze gawiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysy Napisano 19 Lipca 2013 Autor Share Napisano 19 Lipca 2013 Aktywność na forum jest, bo stety lub niestety komp tez dotarł nad wodę Do domu wracam pod koniec lipca, wtedy dalej będę działał. Do pociągnięcia mam 2 tematy- ten tutaj oraz drugi robi się P-38 J Lighting od Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysy Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Czy dysponuje ktoś zdjęciem tyłu wnętrza 5245? mój kontakt na lotnisku ma urlop i nie bardzo chce mi się czekać jeszcze 3 tygodnie. Na necie znalazłem tylko widok przodu i od przodu do tyłu ale za diabła nie wiem jak wygląda tył kabiny(jaka kanapa, gdzie gaśnica itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łysy Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 A jak mogła wygladać kanapa dla pasażerów, czy było jedno oparcie i siedziska do przodu i do tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Axe Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Jakie wymiary ma ten model MI2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Do skali 72 wygląda to tak Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Witaj Chazek ...to twój wyrób?.....noooo brakuje nam tu trochę naszych czajniczków...może byś pokazał nieco bliżej twoje dzieło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 a już byłem prawie pewien,że Łysy ruszył ze swoim warsztatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Witam, a ma ktoś z Was może zdjęcia tylnej części fotela pilota? Byłbym wdzięczny za fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Witaj zaraz dam Ci jakieś fotki,ale na mojej stronie MI-2 2212...a miałem już nadzieję,że Lysy coś zaczął grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi