DawidM Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Miał być "na szybko" Tyle, że można było i "na szybko" i sensownie. Tym bardziej że malował ktoś, kto wie jak to robić. Cytuj
drago101 Napisano 3 Lipca 2013 Autor Napisano 3 Lipca 2013 Miał być "na szybko" Tyle, że można było i "na szybko" i sensownie. Tym bardziej że malował ktoś, kto wie jak to robić. Nie lubię niedomówień, zatem w czym leży problem? W modelu czy jego malowaniu? Cytuj
DawidM Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Też nie lubię i nie widzę niedomówień w tym co napisałem. Jak sam napisałeś miał być "na szybko" i taki jest. Ładnie, czysto (technicznie) pomalowany model, ale dość łatwo można by go dużo bardziej zbliżyć do miniatury oryginału. Cytuj
drago101 Napisano 4 Lipca 2013 Autor Napisano 4 Lipca 2013 Nie zawsze i nie dla każdego coś co wydaje się proste takim właśnie jest. W moim stanie modelarstwo to nie walka o każdy szczegół i mozolne odtwarzanie rzeczywistości w jej najdrobniejszych elementach. To raczej forma oderwania od rzeczywistości i rehabilitacja (raczej mało skuteczna). Zdaję sobie doskonale sprawę ze swoich ograniczeń i funkcjonuję na tym forum na zasadzie: robić dla własnej przyjemności tak jak daję radę, albo nie robić wcale. Obaj z Robertem Robimy jak potrafimy. Ja w sferze modelu z efektem jak widać różnym i robert w części poświęconej malowaniu. O ile mój warsztat osiągnął w zasadzie absolutny szczyt możliwości o tyle Robert z każdym modelem nabiera coraz więcej umiejętności i doświadczenia. No cóż, nie każdy wie (uznawałem, że nie musi), że bywało iż w moim wypadku (np przy ostatnim zimowym KW) model składa się tak naprawdę z dwóch. Poprostu gdzieś w trakcie montażu narzędzie jakim jestem ja sam nie było w stanie sprostać wyzwaniu niszcząc jakieś elementy bezpowrotnie i aby model został dokończony trzeba było dokupić drugi egzemplarz. Tak to już ze mną niestety jest, ale dysponuję za to sporym zasobem różnych części zamiennych Cytuj
DawidM Napisano 4 Lipca 2013 Napisano 4 Lipca 2013 Napiszę na koniec, że nie o to chodzi w komentarzach do modelu by się autor (lub autorzy) potem tłumaczyli co i jak i dlaczego. Nie napisałem też, że mi się model nie podoba. Co zaś się tyczy Roberta i malowania to choć nie znam człowieka osobiście, to widziałem sporo jego prac. Porównując tą do innych, to mogło być o wiele lepiej i tylko z tego powodu taki mój komentarz. Ale jak napisano wcześniej. jak "na szybko" to "na szybko" bez większego wysiłku i dbałości o szczegóły. I nie chodzi tu o "walkę o każdy szczegół". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi