Is-7 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Witam. Po długiej przerwie i z okazji wakacji postanowiłem skończyć moją pierwszą figurkę w skali większej niż 1:35. Malowanie munduru to po części moja wizja, bo nie znalazłem zdjęć, które jednoznacznie pokazywałyby jak pomalować takiego alpinistę. Podstawka miała przedstawiać wczesną wiosnę. Dobra koniec gadania czas na zdjęcia. Komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Świetna praca Wojtek. Bardzo mi się podoba sama figurka jak i podstaweczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Witam. Dzięki Piotrku za komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Która to figurka Twojego autorstwa ? Jak pierwsza to "jest potencjał" ale jak enta to można się było trochę postarać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Dawidzie jest to moja pierwsza większa figurka. Robiłem wcześniej z 5 innych w 1:35 zawsze na potrzeby dioramy, ale dopiero ostatnio zacząłem ogarniać jak wykonywać cieniowanie, twarz itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 To wiele wyjaśnia. Więc tak jak napisałem - jest potencjał. Tyle że ona nawet do malowania jest kiepsko przygotowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 A o co chodzi z tym przygotowaniem do malowania ? ? ? Fakt nie nałożyłem podkładu na figurkę, ale malowałem ją rzadką farbą kilka razy, aby nie zalewać detali i żeby uzyskać jak najlepszą powierzchnię pod cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 I błąd bo gdybyś użył podkładu to by było widać gdzie trzeba poprawić powierzchnię. Ale jak nie widzisz to Ci mogę pozaznaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 4 Lipca 2013 Autor Share Napisano 4 Lipca 2013 Witam. No to proszę o zaznaczenie tych miejsc bo kurka wodna dzisiaj oglądałem figurkę chyba z 15 min i nic nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 Żartujesz sobie ale dobra. Wyślij mi 3 ostatnie foty na maila - dawid.modelarz@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 4 Lipca 2013 Share Napisano 4 Lipca 2013 dobra - cztery ostatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Witam. Chyba się zdjęcia nie pojawiły, albo ja mam problemy z Mozillą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 7 Lipca 2013 Share Napisano 7 Lipca 2013 To forum ma problem z fotkami z innych hostingów niż darmowe. Admini nie wiedzą jak to gryźć więc w sumie rzadko się udzielam z tego powodu. Wstawiam kolejny raz: Jak dalej będzie problem to są tu: http://galeria.kscar.nazwa.pl/world-in-scale/inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 Witam. Faktycznie w niektórych miejscach nie dopracowałem figurki. Napisałem też komentarze do tych zaznaczonych miejsc, gdzie mam wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Ciekawy pomysł prezentacji. Podoba mi się twoje dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 Tam gdzie nie wiesz: Jak ma brodę, to ma ją mieć (malowanie), bo tak wygląda jakby miał ospę miejscową. Co do szwów. Pozaznaczałem brak konsekwencji. Widać gdzie piłowałeś a gdzie nie. Jak piłowałeś to straciłeś krawędź szwów więc albo je odtworzyć (najlepsza opcja), albo spiłować do końca rękawa, lub łączenia kurtka - rękaw. Gogle oczywiście nie spiłowane dobrze. Szkła są raczej gładkie. Gładka jest też powierzchnia młotka i czekanu. itd, itp. Reasumując to teraz trudno Ci się to ogląda bo jakbyś użył podkładu to widziałbyś to wszystko od razu. Ponadto na podkładzie kolory też by lepiej wyglądały niż na gołej żywicy. Tak się składa, że na zdjęciach widać babole lepiej niż w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 9 Lipca 2013 Autor Share Napisano 9 Lipca 2013 Witam. Ok dobra rozumie. Na tej figurce nie będę nic już kombinował, bo mym pewnie zepsuł, ale przy następnej będę pamiętał Twoje rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 9 Lipca 2013 Share Napisano 9 Lipca 2013 Tak trzymaj bo jak napisałem - Potencjał jest . No i raczej używaj podkładu. Jakiego ? To już temat na osobny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 18 Lipca 2013 Autor Share Napisano 18 Lipca 2013 Witam. Dzięki Dawidzie. Następna figurka będzie w klimacie Warhammera. Zobaczymy jak z tym mi pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidM Napisano 18 Lipca 2013 Share Napisano 18 Lipca 2013 Czyli 30mm ? Zupełnie nie moja bajka. Na Twoim miejscu zaczął bym od większych/mniejszych (odwieczny spór co to znaczy) skal z dobrą rzeźbą. 120 albo 70mm by sobie wypracować techniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi