kub Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 Model to o ile podwozie jest przyzwoite to nadwozie to jeden wielki kluch :( dlatego pojazd będzie zamknięty Pojazd ma być elementem ciekawej dioramki ale o tym na razie sza... Nie wiem jeszcze jakie wybiorę malowanie. W pudełku znalazłem kalki ale od innej wersji btr-152! Na szczęście są na niej orły więc może jest szansa na polskie. Cytuj
kub Napisano 2 Lipca 2013 Autor Napisano 2 Lipca 2013 Postępy będą wrzucane nieregularnie z powodu iż do wszystkich zdjęć muszę pożyczać aparat :-/ Na razie skleiłem główne części i próbowałem zrobić spawy tył nie przedstawia nic ciekawego ale nie chciało mi się tego zmieniać Gdzieś mi zaginą 1 resor więc coś wydłubałem na ten kształt. Choć jest beznadziejny to i tak prawie go nie będzie widać a przynajmniej nie wieje tak pustką. Cytuj
wojtas Napisano 2 Lipca 2013 Napisano 2 Lipca 2013 A takie pytanie jaka to skala? Chyba 72?Fajnie byloby zrobic nowa tylna plyte od podstaw;lopata,lom i takie raczej proste elementy do dorobki a dodaloby to uroku. Ale i tak podziw za niszowy temat. Cytuj
kub Napisano 3 Lipca 2013 Autor Napisano 3 Lipca 2013 skala to 1:72 a model to koszmarek z icm Niestety nie chce mi się grzebać przy tych rzeczach. Ma być to model do trenowania posługiwaniem się aerografu i jako uczestnik eksperymentalnej scenki. Tu pytanie: Skąd wziąć liście na drzewka? Cytuj
bazylms Napisano 3 Lipca 2013 Napisano 3 Lipca 2013 Może siatka Polaka. Wpisz listowie polak w przeglądarce i powinno się dużo sklepów pokazać. Cytuj
kub Napisano 8 Lipca 2013 Autor Napisano 8 Lipca 2013 O ile na pojazdach troszkę się znam to nic nie wiem o zachowaniu w wojsku. Na mojej podstawce ma znaleźć się główny bohater btr-152k i punkt zaopatrzenia w czasie ćwiczeń i tu moje pytanie czy były jakieś przepisy związane z trzymanie punktu napraw (miejsce na części zapasowe) i paliwa z dala od siebie? Cytuj
kub Napisano 20 Lipca 2013 Autor Napisano 20 Lipca 2013 Trzeba dorobić transporterowi jeszcze siatki przed światłami i parę innych rzeczy poprawić i można malować Podstawka miała przedstawiać Transporter poruszający się nocą po drodze -(droga jeszcze nie skończona) Wszystko chciałem polować na szaro następnie od strony świateł na przyciemnione odpowiednie kolory a na końcu rozpylić żółto-białą mieszankę tam gdzie pada ją reflektory PS: co poradzicie na liście drzew i krzewów ? Cytuj
bazylms Napisano 20 Lipca 2013 Napisano 20 Lipca 2013 PS: co poradzicie na liście drzew i krzewów ?Chyba najlepsze będą siatki liściaste i posypki firmy Polak. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi