kub Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Model to o ile podwozie jest przyzwoite to nadwozie to jeden wielki kluch :( dlatego pojazd będzie zamknięty Pojazd ma być elementem ciekawej dioramki ale o tym na razie sza... Nie wiem jeszcze jakie wybiorę malowanie. W pudełku znalazłem kalki ale od innej wersji btr-152! Na szczęście są na niej orły więc może jest szansa na polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Postępy będą wrzucane nieregularnie z powodu iż do wszystkich zdjęć muszę pożyczać aparat :-/ Na razie skleiłem główne części i próbowałem zrobić spawy tył nie przedstawia nic ciekawego ale nie chciało mi się tego zmieniać Gdzieś mi zaginą 1 resor więc coś wydłubałem na ten kształt. Choć jest beznadziejny to i tak prawie go nie będzie widać a przynajmniej nie wieje tak pustką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 A takie pytanie jaka to skala? Chyba 72?Fajnie byloby zrobic nowa tylna plyte od podstaw;lopata,lom i takie raczej proste elementy do dorobki a dodaloby to uroku. Ale i tak podziw za niszowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 3 Lipca 2013 Autor Share Napisano 3 Lipca 2013 skala to 1:72 a model to koszmarek z icm Niestety nie chce mi się grzebać przy tych rzeczach. Ma być to model do trenowania posługiwaniem się aerografu i jako uczestnik eksperymentalnej scenki. Tu pytanie: Skąd wziąć liście na drzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Może siatka Polaka. Wpisz listowie polak w przeglądarce i powinno się dużo sklepów pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 O. Podglądam, bo też go mam w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 6 Lipca 2013 Share Napisano 6 Lipca 2013 To i ja się przyjrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 8 Lipca 2013 Autor Share Napisano 8 Lipca 2013 O ile na pojazdach troszkę się znam to nic nie wiem o zachowaniu w wojsku. Na mojej podstawce ma znaleźć się główny bohater btr-152k i punkt zaopatrzenia w czasie ćwiczeń i tu moje pytanie czy były jakieś przepisy związane z trzymanie punktu napraw (miejsce na części zapasowe) i paliwa z dala od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 20 Lipca 2013 Autor Share Napisano 20 Lipca 2013 Trzeba dorobić transporterowi jeszcze siatki przed światłami i parę innych rzeczy poprawić i można malować Podstawka miała przedstawiać Transporter poruszający się nocą po drodze -(droga jeszcze nie skończona) Wszystko chciałem polować na szaro następnie od strony świateł na przyciemnione odpowiednie kolory a na końcu rozpylić żółto-białą mieszankę tam gdzie pada ją reflektory PS: co poradzicie na liście drzew i krzewów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 PS: co poradzicie na liście drzew i krzewów ?Chyba najlepsze będą siatki liściaste i posypki firmy Polak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi