Mikele Napisano 18 Października 2013 Autor Share Napisano 18 Października 2013 Ostatnie malunki gotowe, położony kolor czarny. Poprawiłem też historycznie śmigło, jeszcze trochę dopieszczania i będzie ok. Teraz retuszowanie, a będzie go sporo na tak dużym modelu, sidolux, kalki, lakier bezbarwny, montaż podwozia i galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Października 2013 Autor Share Napisano 30 Października 2013 Przy okazji widać, ile poprawek jeszcze mnie czeka ;) A spasowanie podwozia - masakra. Nic nie pasowało, wkleiłem tęgo naginając co się dało i mam nadzieję, że spoiny nie puszczą jak Hawker stanie na własnych kończynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Właśnie dojrzałem jeszcze jednego babola, wieczorkiem wstawię fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xellus Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Jestem pod wrażeniem "walki" o jakość! Twardy z Ciebie zawodnik! Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ireneusz Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Witam ,te miejsca warto poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Października 2013 Autor Share Napisano 30 Października 2013 Takich miejsc jest niestety całe mnóstwo. Szpachla w miejscach, gdzie szczeliny były duże po pomalowaniu wylazła na wierzch w postaci takich "bąbli" choć przed malowaniem wydawało mi się, że wygłaskałem już powierzchnię papierem na gładko. Skąd to się bierze? Ja rozumiem, że szpachla Wamodu mogła wywinąć numer, ale nie sądziłem, że szpachla MR. White Putty też będzie pracować tak długo po zaschnięciu. Plan jest taki, żeby gdzieniegdzie z wykałaczki nanieść gęsty surfacer, obrobić to jeszcze raz i zrobić poprawki malarskie, ale jak mi to wyjdzie to nie wiem, bo pierwszy raz będę robił taką reanimację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 30 Października 2013 Share Napisano 30 Października 2013 Zobacz jak na oryginale były namalowane oznaczenia RF Twoje są za wysoko i za bardzo do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 30 Października 2013 Autor Share Napisano 30 Października 2013 No teraz to już po ptakach, na pewno nie będę tego przemalowywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 31 Października 2013 Share Napisano 31 Października 2013 Jak się robi 3-4 warsztaty na raz, to szpachla przed szlifowaniem schnie ok miesiąca i nie ma problemu z zapadaniem się i innymi dziwnymi akcjami ;) Natychmiast się popraw i rozgrzeb kolejne modele ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Listopada 2013 Autor Share Napisano 27 Listopada 2013 Model gotowy, zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi