Jump to content

Elficki okręt

Teillman
 Share

Recommended Posts

Witam,

Zanim zabiorę się za skrobanie samemu tego kolosa, szukam czegoś co mogłoby posłużyć mi jako baza.

Model powinien być w skali pozwalającej na użycie załogi, która jest w skali 28mm.

Długość modelu 50-60 cm szerokość w najszerszym miejscu ~15-20 cm

myślałem że nada się do tego Rzymska galera Zvezdy ale jest niestety za mała

fotki poglądowe:

high_elven_ship_ulthuan

high_elves_ship

ktoś mógłby coś polecić ?

Hej dzięki za podpowiedź,

Pomysł stąd, że ogólnie z modelarstwem takim normalnie pojętym czyli statki, samoloty mam mało wspólnego, siedzę za to w systemach bitewnych jak Warhammer, Warhammer 40k i uznałem że fajnie byłoby coś takiego stworzyć na jeden z większych konkursów dotyczących tej części hobby czyli Paradę armii (Armies on Parade) organizowane co roku przez producenta modeli. Wygrałem obie jak dotąd edycje tego konkursu w Polsce i w następnym roku wybieram się do Niemiec, żeby dostać się na ogólnoniemieckie finały i być może zdobyć główne trofeum.

tutaj tegoroczna praca:

1

a tutaj moja inspiracja:

marienbourh

jest to okręt innej rasy, ludzkiego imperium. Moja praca będzie nieco większa, gdyż na podstawie 61x61 cm oraz wysokości podstawy ok.20 cm. Do tego dojdzie wielkość statku.

Na całej dioramie będzie około 100 modeli załogi statku oraz dodatków.

A drewniane modele ? Kosztowne, ale niektóre piękne .... z tego, co pamiętam, skala 28mm to jakieś 1:56, więc może uda się coś znaleźć... Nie myślałeś o elfickich południowcach na tylnookołowcu ;) ? Sweet Home Elfobama!

http://www.modelmania.com.pl/product_info.php?cPath=397_2200&products_id=56676&%3CosCsid%3E

tu reszta tych drewniaków -

http://www.modelmania.com.pl/index.php?cPath=397_2200&%3CosCsid%3E

PS- i powodzenia w pogromie zachodnich sąsiadów na ich własnym terenie. Trzymam kciuki.

O kruca fuks, coś z mojego podwórka Jeszcze jakby TK było...

Trzymam kciuki, gratki poprzednich triumfów i powodzenia w szwabskim pogromie

PS. Zacna Gwardia

Taki okręt to cholernie trudna sprawa. Myślę, że wielu pro miałoby z tym problem. Najpierw zaopatrz się w ogromną ilość polistyrenu i resztek po innych okretach, a potem zakup jakiś wrak z allego.Nie rób na odwrót bo możesz się przejechać.