hypnos82 Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Tak się prezentuje kicia Uzyskałem efekt taki jaki mnie interesował, czyli nie przesadzony Malowanie: -podkład akrylowy szary -pedzle -farby: vallejo i italieri ( dunkelgelb, olive green, schokoladenbraun+flat red, flat black, gun metal, natural steel) Efekty: -wash: oleje renesans + benzyna lakowa -zestaw do weatheringu tamiya -zestaw suchych pasteli zakupiony w papierniczym ;) (polecam) - farba: gun metal, flat rust Zapraszam do galerii Widac teraz, że prawa strona siadła idelanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Nie będę się długo rozpisywał. Porządnie zrobiony model, delikatne, ale z gustem zrobione brudzenie. Podoba mi się kamuflaż, merytorycznie się nie wypowiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Muszę przyznać, że efekt jaki uzyskałes pędzlem jest naprawdę bardzo dobry. Gdyby nie informacja to bym pewno myslał zę to aero. Nie kazdy tak potrafi. Model prezentuje się ładnie, jedynie gasience wydaja mi się jakies takie monotonne. No i trzeba było jeszcze od wewnętrznej strony np. ołówkiem przetrzeć w miejscach gdzie toczą się po nich koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Gratuluję umiejętności malowania pędzlem, ja bym tak nie potrafił. Ogólnie model prezentuje się fajnie. Z minusów od razu rzucających się w oczy to zamalowane wszystkie peryskopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 W sumie to juz myslalem nad tymi peryskopami tylko nie wiem jaki kolor uzyc Moze ktos cos doradzi to zrobie korekte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 Model prezentuje się bardzo dobrze zważywszy że pędzlowany, jak pisał Krzysiek kamo wyszło świetnie. Czepię się tylko klocka pod lewar, trochę monotonny może jakiś brązowy wash by go ożywił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 bardzo dobry model gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 17 Lipca 2013 Share Napisano 17 Lipca 2013 W sumie to juz myslalem nad tymi peryskopami tylko nie wiem jaki kolor uzyc Moze ktos cos doradzi to zrobie korekte Peryskopy z nieprzezroczystego plastiku ja maluję zazwyczaj czarnym mattem a imitację szkiełek czarnym glossem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Dzieki za porade Jak wroce z pracy to zrobie korekte peryskopow i klocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Share Napisano 17 Lipca 2013 Korekty zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Fajnie.Nigdy bym nie powiedzial ze malowales pedzlem.Mysle ze pomimo wprawnej reki warto byloby sie zastanowic nad aero;Daje troche wiecej mozliwosci.Rozne cienie,pre i postshadingi jak i syfy poszerzylyby i troche ulatwilyby Ci modelowanie. Podobaja mi sie twoje prace i masz we mnie kibica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Pod wrażeniem efektu końcowego jestem ;) Bardzo fajny model i spore umiejętności malarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Model poprawnie wykonany, co mi się podba: - dość dobrze spina się kolorystycznie, - równomierne brudzenie czyli brak nienaturalnie czystych placów, pigment i inne washe/filtry których użyłeś są na całości. Dla lepszego realizmu brakuje: - lepszej pracy pigmentami - czyli zróżnicowanie kolorystyczne (używaj kilku kolorów z rozymsłem) np, i fakturowe pigmentu - brak akumulacji pigmentu a jedynie kurzenie. Myślę tu głównie o trakcji. Poza tym używaj pigment bardziej subtelnie o ile np. koło zębate wygląda i trakcja wymaga go dużo to na powierzchniach płaskich ryzykujesz nieciekawy efekt. - model błyszczy niczym po deszczu zalecam matowy finish, - elementy stalowe czyli liny etc. wyglądają zabawkowo musiisz na przyszłość więcej uwagi poświęcić zagadnieniom związanym z fabrą metaliczną i metalizerem, - płyta silnika winna nosić ślady ekspolatacji, trochę paliwka, smarów itp. - wycieki smaru na osiach kół w tym pojeździe powszechne dodaj tu itam. - klocek drewniany klasyka gatunku - używaj więcej kolorów i poświęć mu co najmniej 2h pracy ten nie wygląda dobrze. K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 Dzieki za pozytywne uwagi, jak i za te, które należy poprawić. Tak jak pisałem, cały czas pracuje nad nim. - liny, jak i osłony z gąsienic dostały rdzawego nalotu - błyszczenie już znikło po zastosowaniu pasteli i lakieru matowego. Popracuje jeszcze nad klocem i płyta silnika. Na weekend postaram się wrzucić nowe fotki z poprawkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Lipca 2013 Share Napisano 25 Lipca 2013 Jak na 3ci model to rewelacja, masz potencjał. Ogólnie praca podoba mi się. Ja przyczepię się 2ch rzeczy, trochę za czyste gąsienice i wanna "za' gąsienicami. Chcąc nie chcąc bankowo nazbierało by się tam trochę syfu i błota. Jak na razie wanna i gąsienice są czystsze niż reszta czołgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 25 Lipca 2013 Autor Share Napisano 25 Lipca 2013 Ogólnie nie miałem w planach za bardzo go brudzic, bo boje się przekombinowac . Mam w planach umiescic go w miejskiej dioramce, wiec będę raczej staral się uzyskac efekty miejskie ;) Gąski w rzeczywistości są lepiej zabrudzone, zagłębienia mają brązowo rdzawy brud, a część najbardziej narażona na kontakt z podłożem jest wytarta do metalu ( ogólnie na zdjęciach tego tak nie widać, ale postaram się to lepiej ukazac przy następnej galerii ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 26 Lipca 2013 Autor Share Napisano 26 Lipca 2013 Dzis miałem wolne wiec trochę podziałałem ;) Postanowiłem pójść za radą kolegi Krisownia i pokombinowałem troszkę z różnymi odcieniami pasteli Model teraz nabrał ciut ciemniejszej ale i ciepłej barwy klocek i okopcony hamulec wylotowy płyta silnika jak i wydechy zostały poprawione A do pracy uzyłem takiego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 26 Lipca 2013 Share Napisano 26 Lipca 2013 naprawdę jestem pod wrażeniem zwłaszcza jak na 3 model i malowanie pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Tym razem wziałem na tapete uwagi dotyczące gąsienic i wanny Troszke bardziej je przybrudziłem, bo dłużej patrząc na nie, samemu cos zaczynało mi w nich brakować. Odcien na zdjęciach może się troszkę róznic od rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Coraz lepiej wygląda, cieplejszy odcień zdecydowanie na + wcześniej był taki trupio blady. Z każdą poprawką coraz bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Ta płyta już wczoraj dostała korekty ;) Tez mi się to zbytnio nie podobało, dlatego przetarłem ją mokrym pędzelkiem, co bardziej stonowało ten syf To samo zrobiłem z gaskami. Pierw nałożyłem nadmiar pigmentu, zostawiłem na dzień aby lepiej przywarł i wypełnił zakamarki, a potem nadmiar roztarłem aplikatorem gąbeczkowym i zdmuchnąłem i teraz troszkę inaczej wygladaja niż na zdjeciu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi