djack Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Dzięki Mikołaj. Muszę jeszcze dokończyć koła i hamulce i będę mógł wrócić do środka kadłuba. No i czekam na Twoje aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 30 Stycznia 2015 Share Napisano 30 Stycznia 2015 Patrzę i nie wierzę. W CIERPLIWOŚĆ i "powiedzmy" CAŁĄ RESZTĘ. Brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 30 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2015 Cierpliwość i przemyślenie kolejności działań to podstawa. Reszta to przycinanie, klejenie, piłowanie i takie tam, czyli normalna manualna robota przy pomocy zwykłych narzędzi typu nożyk, pilnik, papier ścierny itp. I nie zawsze wychodzi za pierwszym razem. Cierpliwość jest potrzebna zwłaszcza wtedy, gdy maleńki, prawie gotowy element wystrzeli z pincety prosto w przestrzeń międzyplanetarną (czytaj - nie warto go szukać, bo i tak nie znajdziesz, a szybciej zrobisz nowy). Tak było z tymi zaworkami na amortyzatorach. A propos amortyzatorów, to czasem wystarczy pomysł. Głowiłem się jak zrobić te harmonijkowe osłony. Pomysł 1: sklejenie z plasterków odpadł, bo plasterki mi nie wychodziły. Pomysł 2: nawinięcie drutu na plastikowy trzpień też odpadł, bo efekt mnie nie zadowalał. Dopiero potem przyszedł mi do głowy pomysł 3, czyli wytoczenie z plastikowego patyczka przy pomocy lidlowskiego pseudo-Dremela. I to było to (od razu mówię, że z czterech zrobionych dwa mi nie wyszły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Świetnie to wygląda. Dużo radości z oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nacktgeboren Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Cierpliwość jest potrzebna zwłaszcza wtedy, gdy maleńki, prawie gotowy element wystrzeli z pincety prosto w przestrzeń międzyplanetarną (czytaj - nie warto go szukać, bo i tak nie znajdziesz, a szybciej zrobisz nowy). W pełni się z tym zgadzam - jeszcze mi się nie zdarzyło, by taki gotowy, wystrzelony element kiedykolwiek się znalazł. Po latach odnajdują się różne rzeczy, ale nigdy zgubione części modelu. Wilga prima sort, patrzę i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Dzięki. Miło, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Może się przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Zdjęcia tych fragmentów Wilgi mam, ale i tak dzięki. Na pokazanej przez Ciebie Wildze są inne mocowania amortyzatorów (pamiętam, że pisałeś o tym w swoim wątku na PWM) niż w budowanej przeze mnie SP-EBI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SKAYRAIDER Napisano 31 Stycznia 2015 Share Napisano 31 Stycznia 2015 Tak, u Ciebie to pierwsza wersja goleni ale hamulce takie same. http://photos.skrzydla.org/2012-11-10/219913.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2015 Moja Wilga będzie się trochę różnić od zdjęcia, które podałeś w linku. To malowanie jest z około 2012 r., ja będę odwzorowywał stan z 2009 r., czyli: - jednolite niebieskie malowanie z białą rejestracją (z wyjątkiem steru wysokości) - brak czarnego pasa przed kabiną, flag na osłonie silnika i żółtego napisu na drzwiach - stopień z prawej strony jest w kolorze kadłuba, a nie czerwony - ster wysokości w innym kolorze (jaśniejszy odcień niebieskiego i żółty trymer), prawdopodobnie pochodzący z innego samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi