Skocz do zawartości

Figurki do Warhammera 40000 (skala 28mm) by Desaxe ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może zagramy on-line. Jak szachy. Ustawimy jakieś tereny na swoich stołach i później odmierzając dokładnie każdą figurkę i zapisując w necie będziemy dokładnie wiedzili kto gdzie jest i zaczniemy bitwę

• Odpowiedzi 101
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Może zagramy on-line. Jak szachy. Ustawimy jakieś tereny na swoich stołach i później odmierzając dokładnie każdą figurkę i zapisując w necie będziemy dokładnie wiedzili kto gdzie jest i zaczniemy bitwę

W sumie ciekawa myśl najlepiej na kamerce przez Skype, można podrążyć temat... może jakiś patrol na 400-500 punktów na początek?

Tymczasem poniżej moje najnowsze dzieło (podstawka do retuszu jeszcze pójdzie). Kapitan Ultramarines przydzielony do inkwizycyjnego teamu Deathwatch z Ordo Xenos, sztandar malowany "z wolnej rączki" - sorry jeśli jakość fotki słaba, ale maluję na wyjeździe poza domem i pstryknąłem je telefonem

ywdj.jpg

• 3 weeks later...
Napisano

A tam jakieś Ultrasy, DA lepsze Ale potajemnie muszę się przyznać, że sam właśnie popełniłem termosa w niebieskich barwach Bardzo ładnie malujesz figurki, mają fajny styl.

• 1 month later...
Napisano

Dwie figureczki pokazane wcześniej wstępnie, powykańczałem w tzw."międzyczasie" robienia poważniejszych modeli

rfib.jpg

4nt9.jpg

• 4 weeks later...
Napisano

No to kolejny kolezka dołącza do ekipy - brat Narn z Szarych Rycerzy. Niedługo go pokażę z całą drużynką 5 Knight'ów

r4cm.jpg

Napisano (edytowane)

Najnowszy projekcik skończony - Squadzik Szarych Rycerzy, co by Inkwizytor miał z kim się bujać po stole Zdjęcie poniżej to miniaturka do kliknięcia ;)

qgl3.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Nagle zastanowiło mnie, czemu podstawki prawie zawsze robię z roślinnością, pola , łąki , lasy i pastwiska.... figuranci w miastach w końcu tyż chyba mogą przebywać Podoba mi się srebrzystość , wyglądają schludnie . Natomiast brat Narn spowodował nagły atak śmiechu- jak spowodować atak bólu przez nieuważne wyciąganie tamponu [patrz il.1] - wieeeem, jestem złośliwy, ale chłop jak widać cierpi ;)

Napisano
Nagle zastanowiło mnie, czemu podstawki prawie zawsze robię z roślinnością, pola , łąki , lasy i pastwiska.... figuranci w miastach w końcu tyż chyba mogą przebywać Podoba mi się srebrzystość , wyglądają schludnie . Natomiast brat Narn spowodował nagły atak śmiechu- jak spowodować atak bólu przez nieuważne wyciąganie tamponu [patrz il.1] - wieeeem, jestem złośliwy, ale chłop jak widać cierpi ;)

O! Ty żyjesz A braciszek Narn faktycznie może takie wrażenie robić Główka dla niego była wzięta z Blood Angelsa, a oni zawsze wyglądają jakby im ktoś wpychał w tyłek kij od szczotki

I jest git, aż chce się do nich z melt wypalić

come and try

• 2 weeks later...
Napisano

Ble, prawie jak waniliowi A tak poważnie to strasznie podoba mi się to oldskulowe malowanie Choć nie powiem, sam bym tak na pewno nie malował - ja mieć muszę dynamicznie Ale efekt super, zwłaszcza hełmy

I jest git, aż chce się do nich z melt wypalić

come and try

Are You Sure Don't mess with Chaos

Napisano

tak sobie patrzę i patrzę..i tak zaczynam nienawidzieć!! ostatnio na pojazdy mnie wzieło i skleciłem sobie nosorożca od SM i szukam jakiegoś git-malunku..myslę o dodatkach do niego-może od ścibora?Podsuńcie jakieś malowanko..A co do figurynek to mnie sie widzą A może do Torunia na Festiwal figsów zawitacie była by możliwość zbankietowania się ..Skoti też przyjeżdżaj!!

Napisano

Na Festiwal w 2014 chętnie przyjadę (w zeszłym roku kolidowały terminy :( ), a co do malowania to skarbnicą pomysłów jest stronka coolminiornot.com - tam są tony figurek i pojazdów pomalowanych we wszystkie barwy jakie bozia dała Te ściborowe dodatki są całkiem spoko, ładnie sie prezenrują i się nawet zastanawiam czy na kolejnego Land Raidera nie wrzucić płaskorzeźb od niego

Napisano

Hmm, jak Rhino do Sado-Maso ( ), to tylko Imperial Fists, zajefajnie można się z pigmentami pobawić

Napisano
Hmm, jak Rhino do Sado-Maso ( ), to tylko Imperial Fists, zajefajnie można się z pigmentami pobawić

Tylko nie te pedalsk...ekhm... "kochające inaczej" żółte kurczaczki, zakonowi z taką fajną historią ktoś dał barwy rodem ze śmieciarek - jak Marines to w mroczniejszych kolorach, jakieś czarne Black Templary, niebieskie Crimson Fisty albo ciemnozielone Dark Angels

Napisano

Znalazłem na poczatek krwisto -strażacko czerwony z żółtymi płomieniami z przodu na pancerzu i nadkolach.. i taki chyba będzie mój pierworodny nosorożec:banan: do templarów można dokupic bitsy-też fajnie by wyglądał..ale do następnego pojazda to walnę sobie chyba coś od ścibora..

Napisano

Dokończyłem dwie dawno zaczęte figurki do mojego "rzymskiego" zakonu Dark Praetorians:

Lexicanum Aquarion (Libra DC z dodatkami od GK) oraz sierżant weteran Sicstus (zbieranina bitsów ze złomowiska)

jk4v.jpg

zs5u.jpg

i sweet focia kronikarza solo:

38c3.jpg

Napisano
eee nie liczy się nie zrobił "dziubka"

Zrobił, tylko to dziubasek z przyszłości przecież. Moda młodziezowa ewoluuje nonstopnie!

Rycerstwo w szlafrokach miłe dla oka, ale NMM jakoś mnie nie przekonywa... Oczko na bandance Akwarysty to tak z wolnej rąsi, jak mniemam? Bardzo fajnie wyszło!

Ech, trzeba mi w końcu siunść i cuś wymalować... Zwłąszcza że udało mi się znaleźć w czasie porządków kilku z tych przystojniaków -

http://i1293.photobucket.com/albums/b581/Grim_Goblin/Maxmini/rotten_puppets1_zpsc9e46f62.jpg

Napisano

znakomite te nurglasy z maxmini, mój kumpel jest jednym z projektantów tej firmy maluj i pokazuj!

Miecz z NMM to pierwsze moje podejście do tematu było, u pokazanego poniżej Grey Knighta wygląda to nieco lepiej (pokazany w starciu z Demonem):

k6io.jpg

Napisano

Nie ma szans z tym Monsterem - T10, S15, 12+ save ;) i nieograniczona ilośc ataków z przerzutem

Napisano

Nie doceniasz monstera, tyle to on ma w jednej łapie z puszką

Napisano

Dziś dopaćkałem jeszcze dwóch figurantów, dzięki czemu zakon ma dwa pełne squady taktyczne i jeden devastatorski ;)

oz9u.jpg

jbrm.jpg