kreator86 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Zanim wróciłem do modelarstwa lotniczego popełniłem te trzy pancerne potwory. Są to M4 Sherman i Tiger I z Dragona oraz Kv I z Trumpetera. Raczej pozostanę przy lotnictwie nie chcę, aby pancerniacy tylko jak zobaczą te potwory to były moje pierwsze czołgi i obiecuję, że więcej w pancerce grzeszyć raczej nie będę. Pozostanę w lotnictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Czy ja wiem. Czołgi wyglądają fajnie, może spróbujesz jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Uwag na pewno trochę by się znalazło, takich jak np. brak wash'a, niepolaczona gąsienica w KV. Co mogę zasugerować to następnym razem jak cie najdzie na pancerkę załóż warsztat, a tam się będzie w miarę postępu brać błędy wytykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Sympatycznie wygląda jak na pierwsze próby z pancerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 One są nie skończone dlaczego tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 pasowało by pousuwać nadlewki i popracować nad kalkomanią. tak pyzatym kolega Keisyzrk ma racje one nie są skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 jak w tytule to krótki romans z pancerką bo większą miłością darzę samoloty, może kiedyś przypadkiem coś z pancerki wykonam. Za uwagi dziękuję i jak na warsztacie będzie pancerka przeprowadzę relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Romans krotki czy nie to pewnych zasad należy przeszczegać nie zależnie czy sklejasz samoloty czy czołg np wspomniane nadlewki, wyrównanie(wygładzenie) krawędzi, klaki albo nie przyklejenie wszystkich części do modelu itp. Następnym razem załóż warsztat do na bieżąco będziemy korygować uchybienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Na pewno warto zwrócić uwagę na: -niedomalowany układ jezdny w Shermanie i Tygrysie -srebrzące się kalki O reszcie koledzy wspomnieli. Warto zakładać warsztaty, sam się przekonałem w niejednym modelu, że pomoc i doświadczenie innych jest bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Do tych uwag dorzucę jeszcze pytania.... Czy np. na Focke Wulfa czy Starfightera naklejasz wszystkie kalkomanie, które masz w szufladzie? A pod skrzydła Hurricane'a podwieszasz Sidewindera? Bo na te czołgi nakleiłeś mnóstwo przypadkowych oznaczeń i nieregulaminowych elementów wyposażenia... Zapewniam, że sklejacze pojazdów historycznych dbają mniej lub bardziej o wierność tak jak modelarze lotniczy Zachęcam do lektury i przejrzenia większej ilości fotografii... Eksperymentuj sobie z "pancerką", flirtuj z nowymi tematami, ale nie zaczynaj od "kaleczenia" ich! Pozdrawiam! Były i sporadyczny modelarz lotniczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 pasowało by pousuwać nadlewki i popracować nad kalkomanią. tak pyzatym kolega Keisyzrk ma racje one nie są skończone Jestem takiego samego zdania ,jak dla mnie słabe musisz jeszcze trochę popracować nad wykonaniem modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Poziom 8-letniego juniora, Choć widziałem zdecydowanie lepsze wykonywane przez takie dzieciaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi