szerszendriver Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Kabinę zrobię na biało zrobił bym dużo więcej ale brakło mi kleju dalsze prace jutro Jest to mój trzeci model rama malowana sprayem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Witam W warsztacie oczywiście pomogę. Póki co: -Silnik i zbiornik powinny być czerwone. -popracuj nad malownaiem pędzlem -to coś na chłodnicy i ta skrzynka powinny być psiknięte też sprayem pod kolor ramy, tak samo jak bak -pospieszyłeś sięz nałożeniem kół -zeszlifuj te nadlewki na resorach Jeżeli wszystkim będziesz tak jak nad tym się przykładał to model prawdopodobnie nie wyjdzie.Mam nadzieje że poprawisz to i życzę dużo cierpliwośći Taka moja jak na razie ]łagodna krytyka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 2 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2013 jak rak bardzo chcesz to zrobię zbiornik na czerwono ;) jeśli chodzi o te nie dopalowania pędzlem na silniku to taki efekt chciałem uzyskać ;) jutro rana zapylam po klej i działamy ;) jeszcze zrobię galerię MANa F2000 i volva FH16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 2 Sierpnia 2013 Share Napisano 2 Sierpnia 2013 Tylko to nie wygląda na efekt tylko na złe malowanie A jak chcesz robić odpryski to najpierw się maluje np na jakiś rdzawy brąz potem na bazowy i się zdrapuje.Tak z grubsza Wearthing to nie jest taka prosta sprawa na 3 model, ale jak chcesz. Povczytaj w tajnikach modelarstwa o np łoszu itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Z mojego oka: chyba nie używasz podkładu pod farbę a sama farba chyba jest zbyt gęsta. Domaluj zbiornik, bo chyba nie jest dokładnie pomalowany. Rozrzedź farbkę i więcej cierpliwości w malowaniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 3 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Z mojego oka: chyba nie używasz podkładu pod farbę a sama farba chyba jest zbyt gęsta. Domaluj zbiornik, bo chyba nie jest dokładnie pomalowany. Rozrzedź farbkę i więcej cierpliwości w malowaniu Pozdrawiam ta rama to tylko podkład ;) silnik jest przyłożony dzisiaj dodam fotki pomalowanej ramy z zbiornik zrobiłem na czerwono ;) kabina jednak będzie czarna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 3 Sierpnia 2013 Share Napisano 3 Sierpnia 2013 Z podkładem chodziło mi o elementy koloru aluminium (silnik, zbiornik). Malowania ramy nie było co się czepiać, bo to nie pędzel i wyszło elegancko (a to tylko podkład). To chwal się już kolorem bazowym Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 aktual ;) narazie tyle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Jakby to powiedziec, ziornik dalej ładnie nie wygląda. Ja wiem czy malowanie lakierem do paznokci to taki dobry pomysł.. Takanina nie siedzeniu jest przyklejona trochę niestarannie i nie odpowiada to rzeczywistym kolorom. Bazowy wnętrza to powinien być taki szary z odrobiną hh takiej zieleni i potem na siedzeniach kolorowe pasy. Nie zrobiłeś nic nie szwami na resorach, no i dyferencjał pasowało by zaszpachlować. Tak szczerze mówiąc to ten wydech nie prezentuje się świetnie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Lakier do paznokci ? Popraw te srebrne elementy, wiem że chciałeś zrobić dobrze ale to wygląda jakby było nie domalowane . Popraw srebrne linie na zbiorniku. Pamiętaj aby usuwać ślady łączeń na częściach, troche szpachli a efekt będzie o wiele lepszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Na początek może być szpachla wamodu. Zakup też taśmę papierową, najlepiej tamki.Np do zaczepów na zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Już nie będę nic dodawał, wszystko powiedzieli koledzy. Co to za lakier ? Z tego co TERAZ widać to nie wiem czy nie lepiej było zostawić ramy w tym niby podkładzie. Nie wiem poco dawałeś jako podkład lakier bazowy. Podkłady przeważnie występują w odcieniach bieli i szarego --oba mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Szerszendriver, bede z toba absolutnie szczery - jak na trzeci model to lipa - szwy nieoszlifowane, laczenia po kleju widac na kilometr, bak i silnik wygladaja jakby byly obrzygane czyms co przypomina farbe, rama tez tragedia, eech..... nie na tym polega modelarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Może na razie wstrzymaj prace, spokojnie usiądź, przejrzyj warsztaty na forum, zrób listę potrzebnych materiałów i narzędzi (za pierwszym razem będzie długa, potem będziesz uzupełniał braki), wejdź do jakiegoś sklepu internetowego, albo jak masz to u siebie, kup co potrzeba i zacznij jeszcze raz. NIE ŚPIESZ SIĘ! Na waloryzację będziesz miał czas. Sklej model czysto, na fajerwerki przyjdzie pora. Pozdrawiam, Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 1 To nie lakier do paznokci 2 spróbuję ze szpachlą 3 zbiornik na zdjęciach jest dopiero po pierwszej warstwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 3 zbiornik na zdjęciach jest dopiero po pierwszej warstwie Ja ze swojej strony ci powiem(już teraz widać), iż farba jest za gęsta. Co byś teraz z tym nie zrobił, tak gęstą farbą nic nie wskórasz. Jak dla mnie farba ze zbiorniczka do usunięcia i od nowa - rozcieńczoną farbą. Rama też ma za grubą warstwę farby. Będzie dobzie, tylko się starszaczków (nie, nie mnie ) słuchaj Pozdrawiam P.S. Mogę się mylić z tym co jest nie tak. Ale tam mi doświadczenie podpowiada, że to winowajcą jest zbyt gęsta farba. Nie bijcie, jeśli plotę głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witaj Szerszeń Niestety przyłączam się do opinii kolegów że nie wygląda to najlepiej. Nie będę czepiał się do farby bo mi nieraz i przy siódmym modelu coś się nie uda ale to co mnie boli najbardziej i razi w twojej pracy to brak obróbki elementów przed malowaniem. Nadlewki trzeba zcinać i wygładzać papierkiem 2000, tak samo łączenia sklejonych elementów. Takiego modelu nie da się skleić w tydzień, trzeba trochę się pomęczyć. Życzę dokładności i dużooo cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 zaszpachlowane więcej zdjęć wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz13 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Kurcze nie wychodzi ci to tak źle ale jak na 3 model mogło być lepiej... ;] Ale czekam na kolejne zdjęcia wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 No to czekamy do wieczora na kolejne zdjęcia, bo te nie ukrywam są doyś słabe. Plus za to że to zaszpachlowałeś + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 dzięki teraz się wnerwiam nad pasami na kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszendriver Napisano 15 Września 2013 Autor Share Napisano 15 Września 2013 aktual łóżko cały czas spada jak to naprawić ??? co z tym zrobić ?? wkleić coś ?? zaszpachlować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Zmyj tą farbe, usuń klej w miare możliwości, sklej jeszcze raz, zaszpachluj, jeśli będzie potrzeba to wyryj linie od nowa. Czym rozcieńczasz farbe? Co do łóżka, jak sie nie chce trzymać to zrób jakieś małe podpórki od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Czym rozcieńczasz farbe? Ty tak na serio pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kangurek Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Witaj Teraz to już przesadziłeś, tego co widać na zdjęciach to nie da się nawet skomentować. Na zdjęciu z poprzedniego postu było wszystko ok na tym łączeniu kabiny więc ciekaw jestem jak zrobiłeś tą wnękę? Te pasy to mi przypominają pastę do zębów a nie farbę modelarską, jak nie masz farb albo rozpuszczalnika to kup sobie albo wcale nie maluj. Zmyj to wszystko zmywaczem wamodu potem poszpachluj co się da i pomaluj sprayem kilka warst lakieru na koniec to się może da jakoś wypolerować papierem wodnym. Jeśli to nie podziała to kup sobie nowy model i zacznij wszystko od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi