Zekar Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Ten uchwyt nad włazem z tyłu wieży jak na mój gust jest za gruby no i te listwy na narzędzia strasznie psują całość. Co racja to racja, faktycznie trzeba będzie to pozmieniać. ale może postarał się zrobić fakturę na zimericie za pomocą szpachli . Bo w rzeczywistości zimerit nie był taki gładki. Spokojna głowa, faktura będzie, tylko jeszcze muszę poeksperymentować z różnymi efektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam, coś tam podłubałem. Przede wszystkim zrobiłem fakturę na zimmericie, jest bardzo delikatna, ale po pomalowaniu, na próbnym kawałku, efekt jest jak dla mnie ok. Poza tym poprawiłem parę drobiazgów i stelaże na narzędzia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Można poprosić o zbliżenie na fakturę zimmeritu? Bo mam wrażenie, że na Panterach w wersji A podobnie jak u Ciebie miał tę kratkę, ale na poszczególnych kratkach, nie miał przypadkiem faktury falistej? Ta jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Witam, faktycznie, tak jak napisałeś często kratki miały dodatkowo żłobkowanie ,ale były też egzemplarze z "gładką" kratką. Np na tym zdjęciu: i tutaj: I jeszcze próbka mojego zimmeritu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Witam, zabrałem się za kolorowanki, kociak pomalowany i wstępnie pomodulowany: po kolorze bazowym: I zabawy z rozjaśnieniami: Etap 1: Etap 2: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Mnie się podoba modulacja dawaj kamo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 super ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Mnie się podoba modulacja dawaj kamo! Racja jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Witam, fajnie,że się podoba dawaj kamo! Właśnie co do kamo, to nie chce nikogo rozczarować, ale zaczynam się skłaniać ku zmianie koncepcji. Chyba zostawię wóz w jednokolorowym malowaniu. Tymczasem mam pytanie do kolegów. Czy ktoś może poratować jakimiś zbędnymi gumisiami, albo ogniwkami do pantery? Gąsienice z zestawu to hmm... delikatnie mówiąc do niczego się nie nadadzą, a fruili mi się nie uśmiecha kupować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 29 Września 2013 Autor Share Napisano 29 Września 2013 Witam, po przerwie związanej z sesją poprawkową ruszyłem dalej z panterą. Jednak zdecydowałem się zrobić camo, i to był chyba błąd bo wyszło raczej średnio, co zresztą widać na fotach: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Fajny kamuflaż, czekam na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 29 Września 2013 Share Napisano 29 Września 2013 Jak dla mnie, trochę jaskrawy wyszedł może wina aparatu, może po reszcie zabiegów zmieni się odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 układ plam i ich wykonanie spoko, jaskrawość też przytłumi się po zabiegach, ale wątpliwości budzi u mnie kolor rotbrauna - nie za czerwony? Chyba, że to wina aparatu właśnie. Ja lubię w niemieckim kamuflażu nieco bardziej ciemnobrązowy odcień rotbrauna, ale to tylko widzimisię moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 3 Października 2013 Autor Share Napisano 3 Października 2013 Witam, spokojnie, po dalszych zabiegach wszystko ładnie się stonuje, a co do koloru rotbraun to zawsze stosowałem ten odcień w niemieckim camo, po filtrach itp trochę zbrązowieje i moim zdaniem będzie wyglądał odpowiednio, przynajmniej moim zdaniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Witam, niewielkie postępy: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Stara pantera, merytorycznie trudno zrobic czołg przypominajcy oryginał. Za to malowanie bardzo fajne. Dla mnie wymiatają siatki osłaniające wentylatory. Najbardziej zblizone do oryginału (widziałem na żywo) , nie takie płaskie i gęste jak z blaszek fabrycznych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Października 2013 Share Napisano 15 Października 2013 Robi się coraz ciekawiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Października 2013 Autor Share Napisano 20 Października 2013 Witam, postępy: - filtry dla wypłowienia kamuflażu, -wash punktowy, -wash po całości na zimmericie. merytorycznie trudno zrobic czołg przypominajcy oryginał. Trudno to mało powiedziane . Ale jest to fajny materiał do ćwiczeń i tak też ten model traktuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Ładnie się kalki na zimmie ułożyły Co do zestawu to moim zdaniem niektórzy mają takie zdolności jak autor tego wątku, że i z niezbyt ciekawego materiału bazowego robią model ładny i ciekawy (przynajmniej dotad tak wygląda i zapewne to się nie zmieni ), a niektórzy mając niewiadomo jak wybajerzone zestawy i waloryzacje do nich wcale nie robią jakichś cudów dużo lepiej się prezentujących. Pozodtaje jeszcze kwestia co chcemy uzyskać - czysto zrobiony, ładnie wydetalowany i pomalowany model bez dramatycznych baboli merytorycznych czy wierną kopię oryginału z każdą śrubką i wymiarem takim jak w pierwowzorze, co jest w praktyce bardzo trudne do osiągnięcia i dla mnie męczące - ja zdecydowanie wolę ten pierwszy rodzaj modelarstwa, ale to już wedle uznania kazdego jak kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 Witam, czasu mało, ale coś się tam dłubie: Podziałałem trochę olejami, ale chyba na zdjęciach mało widać. zabrałem się też za błoto na wannie, ale nie jest to jeszcze produkt finalny: Ładnie się kalki na zimmie ułożyły przynajmniej dotad tak wygląda i zapewne to się nie zmieni No właśnie bałem się, że kalki się nie "wtopią" w zimm. Nie piszcie mi tak bo jeszcze coś spierdzielę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 10 Listopada 2013 Share Napisano 10 Listopada 2013 Ładnie i z niecierpliwością czekam na finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 No no, kociak upaćkany wygląda znakomicie koniec jest bliski! - jak mawiają Jehowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, dodałem kółka i trochę brudzingu: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 21 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2013 Witam, garść nowych fotek. Pora kończyć, jeszcze tylko trochę brudzenie dopracuję i chyba wsio. A a na gąski niestety musi trochę poczekać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi