Skocz do zawartości

[RS] Skoda RSO 1:35 RIICH.MODELS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak dla mnie koła na ,,bieżniku,, powinny być bardziej obdrapane lub wręcz powinien to być czysty metal a tylko w zagłębieniach powinna być farba

Zgadzam się z przedmówcą Zakładając, że pojazd jeździłby tylko po autobanach to miałby otarte tylko wystające elementy "bieżnika", bo wg.mnie przy jeździe terenowej raczej szybko starłoby mu farbę z powierzchni jezdnej położonej ponizej wystających kątowników zostawiając jej drobiny tylko w paru miejscach losowych i w zagłębieniach

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do kół już nie będe kombinować więcej bo i tak będą upierdzielone w ziemi czy błocie.

Dokładnie tak.

Plandeka fajnie wyszła, ładny efekt 3D, nie oklapła. Rafał jakbyś mógł to daj mu proszę jakiś ładny filterek/wash spinający, jak uznasz, że już na to pora - ten piaskowy (mój ulubiony kolor z Vallejo, 3 butelkę waśnie kończę.) wręcz kocha ciemne brązy. Taka tylko sugestia. Wiem, że i tak model będzie na 5.

Pozdrawiam,

K

Napisano

Filtr i wasz przed nim, powinien ugasić lekko obicia przetarcia.

IMG_0499.JPG

IMG_0500.JPG

IMG_0501.JPG

IMG_0502.JPG

IMG_0503.JPG

Napisano

Coraz fajniejszy, ten pojazd ma to coś co nie? No sami powiedzcie, tłumik na dachu i te koła. Klimat jest.

Napisano
Coraz fajniejszy, ten pojazd ma to coś co nie? No sami powiedzcie, tłumik na dachu i te koła. Klimat jest.

Pierwszy raz widzę kolego aby tłumik szedł od filtra a nie wychodził z kolektora...

Jak dla nazwany przez Ciebie tłumik to po protu filtr np powietrza

Napisano

Ha ha, za dużo mad maxa oglądam a za mało w aucie grzebię, co racja to racja.

Napisano

Zgadza się to filtr, silnik 4 cylindrowy który ma ponad 6 litrów musiał mieć potężny filtr a z tego co widzę tutaj są dwa.

Paka zdrapana:

IMG_0504.JPG

IMG_0505.JPG

Napisano

Vallejo usa grey, po płukankach zmieni kolor, z resztą jak wszystko.

Napisano

Filtr + biedronka + płukanka. Jutro nałożę punktowego wasza i rainy:

SkodaRSO62.JPG

SkodaRSO63.JPG

Napisano

Została zabawy przy rdzy i zaciekach:

SkodaRSO64.JPG

SkodaRSO65.JPG

SkodaRSO66.JPG

SkodaRSO67.JPG

Napisano

Elegancko, nie wiem jak na zdjęciach historycznych ale może warto by trochę przerysować te koła myślę o okrągłych płaszczyznach - parę miejsc ze zdartą farbą tu i tam? Albo po prostu jeszcze te koła przyciemnić - wszak to układ jezdny brudzi się bardziej od reszty a na ten moment koła biją trochę po oczach, nie wiem jak z brudzeniem planujesz, takie sugestie po prostu.

Napisano

Pana, do którego ma trafić model staram się nakręcić na brudzenie ale chyba ny dy rydy dlatego zostanie tak jak jest

Napisano

Aaaa są wytyczne, rozumiem. Ale i tak miło popatrzeć mimo iż nie możesz do końca poszaleć po swojemu.

Napisano

Spokojnie ruszyłem ostatnio z budową T-34, przy nim poszaleje ostro

Napisano

Hej Rafał. Dogadaj się ze zleceniodawcą i zabierz go na paprykarz. Ten wynalazek jest tak brzydki że aż piękny . Choruję na niego od Pragi ale cena mnie straszy Plandeka zdecydowanie lepsza niż oryginał

Napisano

Może klient przyjedzie z nim na paprykarz, kto wie bo w następnym tygodniu model już leci do niego

Napisano
Pana, do którego ma trafić model staram się nakręcić na brudzenie ale chyba ny dy rydy dlatego zostanie tak jak jest

Podaj nam jego adres..pogadamy z nim po swojemu a później go zakopiemy

Napisano
Podaj nam jego adres..pogadamy z nim po swojemu a później go zakopiemy

Nie tak szybko. To kto go wtedy przywiezie na Paprykarz? No chyba że Rafał ma pierwszeństwo w dziedziczeniu

Napisano
Spokojnie ruszyłem ostatnio z budową T-34, przy nim poszaleje ostro

To czekamy na relację.