Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Po 3 miesiącach prac udało się zakończyć budowę Schnellboota z Revella skala 1:72. Zestaw może nie jest super odzwierciedleniem rzeczywistości w stosunku do Italerii 1:35 ale dość dobrze się prezentuje Bandera został wydrukowana na papierze ksero i sklejona wikolem. Dodałem trochę obić na odbojnicach. Co byłem w stanie zrobić zrobiłem , może coś można było by poprawić ale już nie będę go ruszał. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj
spiton Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Bardzo fajny model. Ślady eksploatacji subtelne, ale bardzo realistyczne. Cytuj
Desaxe Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Wreszcie finał warsztaciku, który śledziłem od początku znakomity model moim zdaniem i miło się ogląda Cytuj
Jan Szpargatoł Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Widzę, że temat śrub dyskretnie pominąłeś Brudzenie i obicia faktycznie znakomite, ale relingi to bym przerabiał... Cytuj
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 Faktycznie temat śrub odpuściłem jak tylko dostałem zapasowe. Relingi trzeba by było od podstaw wykonać z profili. Poszedłem trochę na skróty i tylko poprawiłem te zestawowe. Jeżeli chodzi o ślady eksploatacyjne to testowałem specyfiki AK z których jestem zadowolony oraz ołówek AK wydało nawet całą serię dedykowaną okrętom . Cytuj
Woit Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 (...)(...) A czy mógłbyś odsunąć się trochę do tyłu i zrobić zdjęcie całego modelu? Cytuj
Jacek57 Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Jakby to w skrócie powiedzieć "Sehr gut" a za tempo prac "6". Cytuj
Jan Szpargatoł Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Z prostych poprawek to jeszcze banderę mógłbyś zmatowić Cytuj
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 Chciałem do jutra odczekać aby Wikol dobrze wysechł. Maluję akrylami i nie chciałem aby flaga się pomarszczyła. Cytuj
Warka Bear Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 khm..khm...czy "Hakenkreuz" jest skierowany we wlasciwa strone? Cytuj
wojtas Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Hej.Fajny i w koncu choc troche brudny.Tu brawa dla autora.Nie wiem skad sie wziela moda na czyste sznele. Nie jestem w stanie teraz napisac gdzie ale czytalem gdzies wspomnienia starego Niemca ktory opowiadal o wszechobecnym syfie na tych lajbach. Ta lajba az prosi sie o przejaskrawiony weathering. Super praca Cytuj
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 HAHA faktycznie dopiero teraz zwróciłem uwagę że jest na odwrót. Cytuj
Seba77 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Napisano 13 Sierpnia 2013 W sprawie bandery już nic poza polakierowaniem na mat nie zrobiłem. Na rufie dodałem oznaczenia w postaci dwóch liter KK. Szablon wyciąłem z bloku milimetrowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi