Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Po 3 miesiącach prac udało się zakończyć budowę Schnellboota z Revella skala 1:72. Zestaw może nie jest super odzwierciedleniem rzeczywistości w stosunku do Italerii 1:35 ale dość dobrze się prezentuje Bandera został wydrukowana na papierze ksero i sklejona wikolem. Dodałem trochę obić na odbojnicach. Co byłem w stanie zrobić zrobiłem , może coś można było by poprawić ale już nie będę go ruszał. Pozdrawiam i zapraszam do oglądania. Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Bardzo fajny model. Ślady eksploatacji subtelne, ale bardzo realistyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Wreszcie finał warsztaciku, który śledziłem od początku znakomity model moim zdaniem i miło się ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Widzę, że temat śrub dyskretnie pominąłeś Brudzenie i obicia faktycznie znakomite, ale relingi to bym przerabiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Faktycznie temat śrub odpuściłem jak tylko dostałem zapasowe. Relingi trzeba by było od podstaw wykonać z profili. Poszedłem trochę na skróty i tylko poprawiłem te zestawowe. Jeżeli chodzi o ślady eksploatacyjne to testowałem specyfiki AK z których jestem zadowolony oraz ołówek AK wydało nawet całą serię dedykowaną okrętom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 (...)(...) A czy mógłbyś odsunąć się trochę do tyłu i zrobić zdjęcie całego modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek57 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Jakby to w skrócie powiedzieć "Sehr gut" a za tempo prac "6". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Dodaję zdjęcia całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Z prostych poprawek to jeszcze banderę mógłbyś zmatowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Chciałem do jutra odczekać aby Wikol dobrze wysechł. Maluję akrylami i nie chciałem aby flaga się pomarszczyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 No, teraz widać o czym tu piszemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 khm..khm...czy "Hakenkreuz" jest skierowany we wlasciwa strone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Hej.Fajny i w koncu choc troche brudny.Tu brawa dla autora.Nie wiem skad sie wziela moda na czyste sznele. Nie jestem w stanie teraz napisac gdzie ale czytalem gdzies wspomnienia starego Niemca ktory opowiadal o wszechobecnym syfie na tych lajbach. Ta lajba az prosi sie o przejaskrawiony weathering. Super praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 HAHA faktycznie dopiero teraz zwróciłem uwagę że jest na odwrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 13 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2013 W sprawie bandery już nic poza polakierowaniem na mat nie zrobiłem. Na rufie dodałem oznaczenia w postaci dwóch liter KK. Szablon wyciąłem z bloku milimetrowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi