MasterJanek Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Chciałbym zaprezentować Wam mój nowy model, czyli Mercedesa G4 firmy ICM. Model ten dostałem w prezencie, nie wiedziałem wcześniej, że ICM zaistniał w skali 1:24. Po otwarciu pudełka przeżyłem duże zaskoczenie. Wszystkie części idealnie odlane, zero nadlewek, opony gumowe idealnie wykonane, chromy ładne, bez efektu zabawki z czym ma problem Revell i Italeri. Na dodatek kalki i czytelna instrukcja. Duże brawa dla firmy. Już wiedziałem, że praca z tym modelem sprawi mi dużo frajdy. Praca nad budową Mercedesa była prawdziwą przyjemnością. Model sklejałem długo, jest on nie trudny na dodatek wszystko jest świetnie spasowane i nie jest potrzebna szpachlówka, za to wymaga dużo cierpliwości i czasu, głównie ze względu na ilość części, jak i gabaryty modelu (porównując do modeli cywilnych). Za to gdy się go skończy, każdy modelarz poczuje dużą satysfakcję. Oto zdjęcia gotowego modelu, jego ocenę pozostawiam wam drodzy forumowicze. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania i oceniania. Każde słowo krytyki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja robiłem ten model ale w skali 1:35.I jak tego tu widzę to ICM faktycznie zrobił o niebo lepiej tego mercedesa w skali 1:24.To w ogóle dwa inne modele .Dwa inne światy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Wygląda bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witajcie, push-up78 masz może zdjęcia swojego modelu na modelwork? Chętnie popatrzę. Bazylms - dzięki. Komentujcie, chętnie się dowiem co ewentualnie można poprawić, bo jak są wakacje to jest i czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 no ładne cacko, ja bym trochę przykurzył koła (ale to morze być zboczenie wynikające z tego że głównie robię pojazdy bojowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Powierzchnia lakieru dość mocno kuleje. Jakimi farbami malowałeś kastę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Jeremy Clarkson mówił, że w całej historii motoryzacji na tylnym siedzeniu kabrioleta wyglądał dobrze jedynie Hitler i miał właśnie to auto na mysli fajny wózek, choć woził nieciekawe persony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 ja bym trochę przykurzył koła Podzielam zdanie , po za tym nic mu więcej nie potrzeba. Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MasterJanek Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witajcie, fenek, Grzegorz Grabowski - dzięki a koła za waszą radą dostaną troszkę brudu PiterATS - kastę malowałem farbami w sprayu Humbrola: Metallic Black i Light Gray a na to lakier w sprayu Gloss Varnish. Desaxe - dzięki, także i za ciekawostkę bo się uśmiałem Pozdrawiam, jak dopatrzycie jeszcze coś, piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi