kobza_75 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Witam! na warsztacie wylądował włoski samolot myśliwski Fiat G.55 „Centauro” Sottoserie 0 wydanego przez Special Hobby w skali 1:48 SH48066. Model będzie wykonany prosto z pudełka i w eksperymentalnym malowaniu. Wszelkie uwagi, informacje, linki, itp. mile widziane. Poniżej in-box zestawu. Wybór padł na model w tym kamuflażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Popodglądam budowę, bo to dość rzadki i ciekawy model w mojej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 w ogóle mało makaroniarzy na forum, to i ja zasiądę na widowni . I to nie ważne że nie moja skala ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Od dawna spoglądam życzliwie na ten model... Pozdrawiam! Kibicuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 18 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Dzięki za miłe słowa, Włochów będzie jeszcze kilka (np. Fiat G.50, MC.200, itp.). Jak coś popsuje to dajcie znać. Na początek wnętrze kabiny, uzupełniam kilkoma brakującymi elementami. Co ciekawe to producent uwzględnił je w instrukcji ale już nie na częściach. Jako że model jest odskocznią od bardziej zaawansowanego projektu, to wykonany będzie prosto z pudełka. Na kolor wnętrza użyłem zielony z palety GUNZE H312. Na razie wygląda to tak, jeszcze nie malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 25 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Kabinka już prawie gotowa. Na pasach i zagłówku to światło się odbija. Kilka elementów dobiłem i niektóre przerobiłem. Żywiczny celownik to tylko jako sztuka żywicy w zestawie i nic więcej, zrobiłem nowy. Nie wszystko wyszło jak miało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Nie wszystko wyszło jak miało. Nie zawsze wychodzi, ale według mnie Twoja kabinka wyszła bardzo zacnie Pamiętam jak się użerałem z kabinką od Spita XVI i choć wyzłą obiektywnie całkiem spoko, to też nie byłem zadowolony, ale tak to już w modelarstwie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 10 Września 2013 Autor Share Napisano 10 Września 2013 Dzięki wszystkim za już okazaną i proszę o dalszą pomoc dzięki której udało mi się uniknąć wielu błędów i złożyć model Centaura w całość. W zestawie są dwa kadłuby dla wczesnych i późnych wersji produkcyjnych. I prawidłowy jest ten pominięty w instrukcji, ale na planszy barwnej jest pokazany prawidłowy. Prawie to samo tyczy się silnika, tyle że tu należy zmienić kolejność sklejania części. Najpierw górę przyklejamy do kadłuba, wklejamy wnęki pod rury wydechowe do górnej już wklejonej części silnika a następnie dopasowujemy dolną część silnika. Powstałą szczelinę szpachlujemy. Na fotce w swej okazałości Centauro i części spodu kadłuba pomalowane prawie na gotowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Jak na razie ładnie to wygląda, czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobza_75 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Mam pytanie jak wyszedł kamuflaż? i jak zestaw kolorów? Pytam bo mi coś kolorki nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 kamuflaż wyszedł pięknie co do kolorów to się nie znam, ale nie wygląda to źle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Efektowne malowanie. Przykuwa uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutobor Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Witaj nie wiem czy to ta sama wersja http://digilander.libero.it/amedeofagiano/aereo_g55_7_nero.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi