kobza_75 Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Witam! na warsztacie wylądował włoski samolot myśliwski Fiat G.55 „Centauro” Sottoserie 0 wydanego przez Special Hobby w skali 1:48 SH48066. Model będzie wykonany prosto z pudełka i w eksperymentalnym malowaniu. Wszelkie uwagi, informacje, linki, itp. mile widziane. Poniżej in-box zestawu. Wybór padł na model w tym kamuflażu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Popodglądam budowę, bo to dość rzadki i ciekawy model w mojej skali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoti Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 w ogóle mało makaroniarzy na forum, to i ja zasiądę na widowni . I to nie ważne że nie moja skala ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted August 16, 2013 Share Posted August 16, 2013 Od dawna spoglądam życzliwie na ten model... Pozdrawiam! Kibicuję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza_75 Posted August 18, 2013 Author Share Posted August 18, 2013 Dzięki za miłe słowa, Włochów będzie jeszcze kilka (np. Fiat G.50, MC.200, itp.). Jak coś popsuje to dajcie znać. Na początek wnętrze kabiny, uzupełniam kilkoma brakującymi elementami. Co ciekawe to producent uwzględnił je w instrukcji ale już nie na częściach. Jako że model jest odskocznią od bardziej zaawansowanego projektu, to wykonany będzie prosto z pudełka. Na kolor wnętrza użyłem zielony z palety GUNZE H312. Na razie wygląda to tak, jeszcze nie malowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza_75 Posted August 25, 2013 Author Share Posted August 25, 2013 Kabinka już prawie gotowa. Na pasach i zagłówku to światło się odbija. Kilka elementów dobiłem i niektóre przerobiłem. Żywiczny celownik to tylko jako sztuka żywicy w zestawie i nic więcej, zrobiłem nowy. Nie wszystko wyszło jak miało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Nie wszystko wyszło jak miało. Nie zawsze wychodzi, ale według mnie Twoja kabinka wyszła bardzo zacnie Pamiętam jak się użerałem z kabinką od Spita XVI i choć wyzłą obiektywnie całkiem spoko, to też nie byłem zadowolony, ale tak to już w modelarstwie jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza_75 Posted September 10, 2013 Author Share Posted September 10, 2013 Dzięki wszystkim za już okazaną i proszę o dalszą pomoc dzięki której udało mi się uniknąć wielu błędów i złożyć model Centaura w całość. W zestawie są dwa kadłuby dla wczesnych i późnych wersji produkcyjnych. I prawidłowy jest ten pominięty w instrukcji, ale na planszy barwnej jest pokazany prawidłowy. Prawie to samo tyczy się silnika, tyle że tu należy zmienić kolejność sklejania części. Najpierw górę przyklejamy do kadłuba, wklejamy wnęki pod rury wydechowe do górnej już wklejonej części silnika a następnie dopasowujemy dolną część silnika. Powstałą szczelinę szpachlujemy. Na fotce w swej okazałości Centauro i części spodu kadłuba pomalowane prawie na gotowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grubyjg Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Jak na razie ładnie to wygląda, czekam na więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobza_75 Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 Mam pytanie jak wyszedł kamuflaż? i jak zestaw kolorów? Pytam bo mi coś kolorki nie pasują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 kamuflaż wyszedł pięknie co do kolorów to się nie znam, ale nie wygląda to źle ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Efektowne malowanie. Przykuwa uwagę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lutobor Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 Witaj nie wiem czy to ta sama wersja http://digilander.libero.it/amedeofagiano/aereo_g55_7_nero.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts