Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Oto mój ostatni większy projekt. Stworzyłem poradnik jak pomalować model czołgu lub pojazdu wojskowego z zastosowaniem wszystkich metod takich jak color modulation, washe, farby olejne, różne rodzaje brudzenia. Poradnik jest przeznaczony dla osób, które zaczynają swoją przygodę z modelami plastikowymi. Zachęcam do obejrzenia. Film jest długi ( ponad 2 godziny ), ale pokazuje krok po kroku jak wykonywać dane efekty oraz opisuje niektóre techniki.

Poniżej wklejam dwa filmiki, ponieważ zamieściłem Tutorial na wspólnym kanale moim i mojego taty poświęconym tylko modelom i na drugim, na którym prezentuje moje zainteresowania, na razie są to głównie gry komputerowe.

lub

Zapraszam do oglądania i komentowania tutaj lub na YouTube.

Edytowane przez Gość
Napisano

Wypowiedzi nie zaczyna się od - A więc. Reszta jak najbardziej pomocna

Napisano

zawsze cieszę się z każdego tego typu poradnika, lecz jedna uwaga, jeśli robisz filmik dobrze jest go kręcić w miejscu doświetlonym, by można było widzieć wszystko dokładnie . . .

Napisano

Witam.

Dzięki za komentarze i pomocne rady.

Skoti ten momentykręciłem chyba z 5 razy i gdy wyszło to już tak jak należy to nie miałem ochoty tego początku poprawiać. Następnym razem się poprawię.

Cortezie to mój pierwszy filmik nakręcony ( przyznaję się bez bicia ) w dość chałupniczych warunkach. Następny film spróbuję doświetlić bardziej.

Napisano

bardzo dziękuję, przy innym temacie już pisałem że jestem wzrokowcem, więc tego typu trutoriale przemawiają do mnie bardziej niż słowo pisane . . . jeśli chodzi np o cieniowanie, słabo było widać, a szkoda bo temat zacny . . . proszę nie odbierać mojego postu jako krytyki, bo bardzo szanuję tego typu inicjatywę . . .

• 4 months later...
Napisano

Jak Ci się maluje podkładami Vallejo ? Dobrze się plastiku trzymają ? Ja używam takiego niemodelarskiego w sprayu ale jakoś tak łatwo go zarysować paznokciem i szukam czegoś twardszego pod Model color .