Is-7 Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam. Oto mój ostatni większy projekt. Stworzyłem poradnik jak pomalować model czołgu lub pojazdu wojskowego z zastosowaniem wszystkich metod takich jak color modulation, washe, farby olejne, różne rodzaje brudzenia. Poradnik jest przeznaczony dla osób, które zaczynają swoją przygodę z modelami plastikowymi. Zachęcam do obejrzenia. Film jest długi ( ponad 2 godziny ), ale pokazuje krok po kroku jak wykonywać dane efekty oraz opisuje niektóre techniki. Poniżej wklejam dwa filmiki, ponieważ zamieściłem Tutorial na wspólnym kanale moim i mojego taty poświęconym tylko modelom i na drugim, na którym prezentuje moje zainteresowania, na razie są to głównie gry komputerowe. lub Zapraszam do oglądania i komentowania tutaj lub na YouTube. Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Wypowiedzi nie zaczyna się od - A więc. Reszta jak najbardziej pomocna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 No to biorę się za oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 zawsze cieszę się z każdego tego typu poradnika, lecz jedna uwaga, jeśli robisz filmik dobrze jest go kręcić w miejscu doświetlonym, by można było widzieć wszystko dokładnie . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Is-7 Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam. Dzięki za komentarze i pomocne rady. Skoti ten momentykręciłem chyba z 5 razy i gdy wyszło to już tak jak należy to nie miałem ochoty tego początku poprawiać. Następnym razem się poprawię. Cortezie to mój pierwszy filmik nakręcony ( przyznaję się bez bicia ) w dość chałupniczych warunkach. Następny film spróbuję doświetlić bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortez 77 Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 bardzo dziękuję, przy innym temacie już pisałem że jestem wzrokowcem, więc tego typu trutoriale przemawiają do mnie bardziej niż słowo pisane . . . jeśli chodzi np o cieniowanie, słabo było widać, a szkoda bo temat zacny . . . proszę nie odbierać mojego postu jako krytyki, bo bardzo szanuję tego typu inicjatywę . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek G. Napisano 14 Stycznia 2014 Share Napisano 14 Stycznia 2014 Jak Ci się maluje podkładami Vallejo ? Dobrze się plastiku trzymają ? Ja używam takiego niemodelarskiego w sprayu ale jakoś tak łatwo go zarysować paznokciem i szukam czegoś twardszego pod Model color . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 15 Stycznia 2014 Share Napisano 15 Stycznia 2014 Podkład tylko: Surfacer 1200 do aero albo spray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi