mareek Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witam serdecznie. Od czasu mojego ostatniego modelu minęło z 3-4 lata. Przez czas przerwy rozeszły się po świecie zrobione modele, narzędzia, i inne przydatne rzeczy, które nazbierały się przez poprzednie lata, w związku z czym oprócz tego co już zakupiłem (model, blaszki eduarda, klej i szpachlówka) przede mną jeszcze masa wydatków Model ma być powrotem i przypomnieniem sobie co nieco, pewnie będzie musiał obejść się bez większych poprawek z mojej strony, jednak jestem otwarty na wytykanie mi wszelkich błędów, które w miarę możliwości będę starał się wyeliminować. Do modelu dojdą na pewno figurki, może powstanie jakaś podstawka z niedużą scenką. Koła i gąsienice założone na sucho, zawieszenie jest ruchome (nie licząc pierwszych kół jezdnych). Również kadłub i wieża złożone bez kleju, ot tak, żeby jakoś wyglądał stojąc i czekając na dalsze prace Planuję wyposażyć go w friule, chociaż gąski pudełkowe wcale najgorsze nie są, jak na gumowe. Jednak zachciało mi się friuli, ot taki wymarzony gadżet, na który wcześniej nie miałem okazji się zdobyć. Fakturę wieży czeka pewnie jeszcze trochę pracy, ale najpierw trysnę ją surfacerem, tak na sucho ciężko ocenić czy wygląda odpowiednio. Póki co planuję jako podkład surfacer w spreju, malować kolorami docelowymi pewnie będę pędzlami, aerograf chyba przekroczy moje możliwości finansowe. Jest to również mój pierwszy model z blaszkami fototrawionymi, nie licząc 7tp jakiś czas temu, przy starciu z którym poległem. Z 7tp się jeszcze zmierzę w przyszłości, ładnie prezentują się żywiczne wieże. Fakturę wieży czeka pewnie jeszcze trochę pracy, ale najpierw trysnę ją surfacerem, tak na sucho ciężko ocenić czy wygląda odpowiednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Witaj w klubie.Fajny,ladnie zdetalowany zestaw sobie wybrales na powrot.Zapowiada sie ciekawy warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Przezroczysty plastik faktycznie powoduje dziwne wrażenie. Mimo iż jest jakby nic nie było. Witaj i fajnie że dzielisz się relacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 Drobna aktualizacja, kilka części jak zwykle zamocowana na sucho, kilka części jeszcze do oszlifowania i poprawienia. Na dniach zakupuję podkład i farbki, więc powoli planuję zacząć malowanie. Panowie, mam też małą sprawę, przejrzałem oferty sklepów w poszukiwaniu kalkomanii do t-34/76 i nie udało mi się znaleźć tego, czego szukałem. Konkretnie chodzi mi o któreś z dwóch malowań ze zdjęć poniżej. Może ktoś miałby odstąpić (odpłatnie lub nie:) ) któreś z nich ? Byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Wiesz co Marku chyba nawet mam takie kalki, ale ręki nie dam urwać, na pw. wyślę Ci zdjęcia wszystkich "czerwonych" kalkomanii jakie mam, druga rzecz, przetrzyj tę fakturę na wieży bo wydaje się bardzo spiczasta. Szacuneczek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareek Napisano 17 Września 2013 Autor Share Napisano 17 Września 2013 nowe zdjęcia, do malowania jeszcze daleko, kilka dziur do załatania, kilka elementów do przeszlifowania, kilka pierdółek do przyklejenia. No i wnętrze jeszcze się do przodu nie posunęło. Średnio zadowolony jestem z blaszanych imitacji skórzanych pasów, a konkretnie z efektu jaki osiągnąłem. Za to moim zdaniem dobrze wyszła faktura wieży. Ps, większe szpary spowodowane są luźnym nałożeniem części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Poprawiłbym nie co fakturę na wieży, jest miejscami ciut za mocna, ale ogólnie spoko. Dognij jeszcze te pasy, tak by wyglądały że mają swój ciężar i będzie Git. Uszanowanko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Zauważyłem troszkę kleju pod miejscem na antenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Witam kolejny teciak na warsztacie - bardzo mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Wieża zrobiona z badziewnego odlewu Made by Russia, a kadłub gładki jak blacha BMW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 kolejny teciak na warsztacie - bardzo mnie to cieszy Mnie również. Faktura na wieży rzeczywiście może trochę zbyt nachalna. Odetkaj też wizjery po bokach wieży, bo teraz są zapaćkane szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi