Skocz do zawartości

Stug III G [Dragon][1:35]

Amadem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie.

Chciałbym zaprezentować Stuga III G w moim wykonaniu.

Jest to model prosto z pudełka, w skali 1:35 produkcji Dragona (6417 Georg Bose StuG.III Ausf.G Early Production).

Nie jest to mój pierwszy model w życiu, gdyż jak zapewne większość z was zacząłem "kleić" już w podstawówce.

Jednak było to może "naście", głównie tańszych modeli i nijak można te poczynania porównać do aktualnego poziomu modelarstwa ;).

Moje zainteresowania od zawsze sięgały niemieckich drugowojennych wozów bojowych, ze szczególnym uwzględnieniem niszczycieli czołgów.

Jest to mój pierwszy model po kilku letniej przerwie. Pierwszy raz malowanie wykonałem przy użyciu aeorgrafu.

Było to także moje pierwsze spotkanie z pigmentami, washami, filtrami i innymi technikami.

Stuga malowałem głównie przy użyciu farb Gunze. Washe, filtry i brudzenie wykonałem przy użyciu Abteilungów, AK oraz Mig'a.

Zapraszam do oglądania, wszelka krytyka oczywiście mile widziana .

tbt3.jpg

ybni.jpg

ujax.jpg

c7n7.jpg

xnfz.jpg

dsf4.jpg

unah.jpg

bwtq.jpg

o6m3.jpg

Dzięki za dobre słowo

Przyznam szczerze, że troszkę ciemniej to wyszło niż planowałem, ale m.in właśnie z racji tego, że jak najwięcej chciałem na tym modelu przećwiczyć. Następny będzie z pewnością mniej "sfatygowany" bo muszę trochę "odsapnąć" ;).

Choć nie ukrywam, że właśnie najbardziej podobają mi się wozy tonące w brudzie, ale to jeszcze długa droga przede mną, żeby to sensownie wykonać.

W najbliższym czasie mam w planach złożyć coś z Zimmeritem na podwoziu Pz IV. Tym razem zapewne założę temat w warsztacie bo tak się złożyło, że akurat "czwórki" jeszcze nie składałem i nie chciałbym jakiegoś babola strzelić.

Znam, znam oczywiście i podoba mi się. Zwłaszcza ten efekt pyłu, aż sam wczoraj jeszcze wahałem się czy nie opylić podobnie Stuga.. Właśnie m.in przez twój warsztat nabrałem ochoty na czwórkę.

Tu też bardzo fajny Pz. IV (zwłaszcza te drzewka):

DSC07141.jpg

B. przyzwoity ale musisz popracować nad prezentacją, doświetlić zdjęcia itd. Fajnie, że wróciłeś do tego hobby teraz jest na prawdę fajnie kleić i malować, masa towaru w sklepach, fora internetowe itd. Miałem podobny come back.

Pzdr,

K

• 2 weeks later...

Dzięki i zapraszam do warsztatu Stuga IV

viewtopic.php?f=87&t=39857

B. przyzwoity ale musisz popracować nad prezentacją, doświetlić zdjęcia itd. Fajnie, że wróciłeś do tego hobby teraz jest na prawdę fajnie kleić i malować, masa towaru w sklepach, fora internetowe itd. Miałem podobny come back.

Pzdr,

K

Z kolejnym modelem mam zamiar uruchomić namiot bezcieniowy.

Z tym come back masz 100% racji, o wiele łatwiej teraz ze wszystkim niż "kiedyś".

Zwłaszcza produkty ułatwiające sprawę do tego stopnia, że nawet komuś bez pewnej ręki artysty, pozwalają osiągnąć efekty cieszące oko.