Amadem Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym zaprezentować Stuga III G w moim wykonaniu. Jest to model prosto z pudełka, w skali 1:35 produkcji Dragona (6417 Georg Bose StuG.III Ausf.G Early Production). Nie jest to mój pierwszy model w życiu, gdyż jak zapewne większość z was zacząłem "kleić" już w podstawówce. Jednak było to może "naście", głównie tańszych modeli i nijak można te poczynania porównać do aktualnego poziomu modelarstwa ;). Moje zainteresowania od zawsze sięgały niemieckich drugowojennych wozów bojowych, ze szczególnym uwzględnieniem niszczycieli czołgów. Jest to mój pierwszy model po kilku letniej przerwie. Pierwszy raz malowanie wykonałem przy użyciu aeorgrafu. Było to także moje pierwsze spotkanie z pigmentami, washami, filtrami i innymi technikami. Stuga malowałem głównie przy użyciu farb Gunze. Washe, filtry i brudzenie wykonałem przy użyciu Abteilungów, AK oraz Mig'a. Zapraszam do oglądania, wszelka krytyka oczywiście mile widziana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Całkiem udany debiut. Może tylko troszkę szkoda że kamo nie bardzo widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Podoba się kamo faktycznie nieco zniknęło pod brudzeniem, ale realne pojazdy niemieckie nieraz na fotkach są tak zakurzone, że ledwo w ogóle widać jakieś plamy kamulażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 I młotkowni nie zaliczył ;). Bardzo ładny StuG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 (edytowane) A własnie mam takiego brzydala na warsztacie fajnie wyszedł - gratulacje. Edytowane 6 Września 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Dzięki za dobre słowo Przyznam szczerze, że troszkę ciemniej to wyszło niż planowałem, ale m.in właśnie z racji tego, że jak najwięcej chciałem na tym modelu przećwiczyć. Następny będzie z pewnością mniej "sfatygowany" bo muszę trochę "odsapnąć" ;). Choć nie ukrywam, że właśnie najbardziej podobają mi się wozy tonące w brudzie, ale to jeszcze długa droga przede mną, żeby to sensownie wykonać. W najbliższym czasie mam w planach złożyć coś z Zimmeritem na podwoziu Pz IV. Tym razem zapewne założę temat w warsztacie bo tak się złożyło, że akurat "czwórki" jeszcze nie składałem i nie chciałbym jakiegoś babola strzelić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 Może to nie jest szczyt możliwości modelarskich ale finalizuję właśnie IV i wygląda to tak viewtopic.php?f=87&t=38220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 Znam, znam oczywiście i podoba mi się. Zwłaszcza ten efekt pyłu, aż sam wczoraj jeszcze wahałem się czy nie opylić podobnie Stuga.. Właśnie m.in przez twój warsztat nabrałem ochoty na czwórkę. Tu też bardzo fajny Pz. IV (zwłaszcza te drzewka): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 bardzo fajnie wyszedł zwłaszcza jak na początek. na niektórych zdjęciach się trochę świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Dwa "święcące zdjęcia" były na słońcu robione niedługo po malowaniu - już ładnie lakier "zmatowiał" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 B. przyzwoity ale musisz popracować nad prezentacją, doświetlić zdjęcia itd. Fajnie, że wróciłeś do tego hobby teraz jest na prawdę fajnie kleić i malować, masa towaru w sklepach, fora internetowe itd. Miałem podobny come back. Pzdr, K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekmalysek Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 model fajny oby tak dalej pozdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Jestem pod wrażeniem skoro to Twój debiut Też chciałbym tak "zaczynać od nowa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadem Napisano 21 Września 2013 Autor Share Napisano 21 Września 2013 Dzięki i zapraszam do warsztatu Stuga IV viewtopic.php?f=87&t=39857 B. przyzwoity ale musisz popracować nad prezentacją, doświetlić zdjęcia itd. Fajnie, że wróciłeś do tego hobby teraz jest na prawdę fajnie kleić i malować, masa towaru w sklepach, fora internetowe itd. Miałem podobny come back. Pzdr, K Z kolejnym modelem mam zamiar uruchomić namiot bezcieniowy. Z tym come back masz 100% racji, o wiele łatwiej teraz ze wszystkim niż "kiedyś". Zwłaszcza produkty ułatwiające sprawę do tego stopnia, że nawet komuś bez pewnej ręki artysty, pozwalają osiągnąć efekty cieszące oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi