Tenggeri Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Witam Jak już ostatnio chwaliłem się w dziale z zakupami zakupiłem nowy model Dragona 3544. Jest to całkowicie nowy produkt tej firmy, żadna część nie jest zapożyczona z innego modelu. Od dłuższego czasu korciło mnie na coś powojennego, do zakupu przekonała mnie jakość wyprasek, jest świetna. Co zaciekawiło mnie po otwarciu pudełka, w środku nie znajdziemy miliona części i tony dodatków fototrawionych. Model znajduje się na ośmiu ramkach, jak na Dragona to mało Brakuje też elementów fotortawionych, nie ma ani jednego. Nie znaczy to, że brak detali, po prostu w pudełku nie znajdują się części nie wykorzystane do budowy modelu, tak jak ma to miejsce w Panzerach lub innych Shermanach tej firmy. Jeśli chodzi o kwestie merytoryczne, to producent zapomniał dodać przeciwkurzową osłonę jarzma armaty oraz szperacza na lufie (jeśli pomyliłem terminy to przepraszam, o pancerce powojennej mam małe pojęcie). Kolejnym merytorycznym babolem są oznaczenia, tzn ich umiejscowienie w czasie. Wszystkie cztery warianty oznaczeń są datowane na 1965 rok, czyli wojna wietnamska. Szkopuł w tym, że wersja B została zbudowana w 1967, jako odpowiedź na warunki pola walki w Wietnamie. Nie możliwe więc, żeby wersja B była używana w 1965 roku, skoro powstała w 1967. Planuję budowę modelu prosto z pudła, ot po prostu chcę machnąć coś lekkiego i przyjemnego ( tak dla od stresowania od blacharki w Flakpanzerze) W temacie powojennej pancerki jestem zielony, liczę więc na Waszą pomoc w budowie modelu. Mam nadzieję, że coś ciekawego uda się z tego zestawu ulepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Działaj, sam jestem tego zestawu, mimo że nie moja epoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Mam gdzieś zdjęcia z Kubinki takiego. Podglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Heh, mam go w poczekalni w skali 1:72 Revella ( tylko wersja A2, A5 i modyfikacje ). Chętnie popodglądam prace, na pewno czegoś ciekawego się dowiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi